Novinar je naletio na borbu pitona i povećeg aligatora; malo se iznenadio kad je skužio da je piton pobijedio

Stručnjaci kažu da se radi o nezabilježenom slučaju

ZADNJA IZMJENA: sij. 4, 2017
Foto: Screenshot/YouTube

Novinar iz južne Floride u utorak, 27. prosinca, naletio je na borbu velikog pitona i aligatora dok se biciklom vozio po nacionalnom parku Everglades, piše UPI. Joe Capozzi iz Palm Beach Posta zatekao je epsku bitku između aligatora i četiri i pol metra velikog burmanskog pitona u nacionalnom parku zapadno od Miamija.

“Na otprilike pet metra od mene vidio sam rep aligatora i njegov trbuh na površini vode, zatim je nestao, kao da ga je nešto povuklo. Potom se preokrenuo i potonuo, a ja sam odjednom ugledao vrlo veliku zmiju. Bio je to prizor, što sam tek kasnije shvatio, kojem se rijetko svjedoči u divljini – aligator napadnut od burmanskog pitona”, rekao je Capozzi.

Dosad nezabilježen slučaj

Miami Herald je izvjestio da zadnji put kada je u tom području zapažena bitka aligatora i pitona, cijela stvar nije baš dobro završila za zmiju. Naime, aligator je pregrizao pitona na pola. No, Capozzi je ovaj put svjedočio pobjedi pitona koji je nakon desetominutne borbe aligatora usmrtio gušenjem.

Pitona je sve više u južnoj Floridi, iako im tamo nije prirodno stanište, a stručnjak iz nacionalnog parka Big Cypress potvrdio je Capozziju da je takav smrtonosni susret pitona i aligatora gotovo nezabilježen. Dodao je da od 1988. godine radi s vrstama kojima prirodno stanište nije na Floridi i još jednom istaknuo kako nitko nije svjedočio tome da piton pojede aligatora.

Danijela Matijević
Telegram autor
185 članaka Više o autoru