Novo istraživanje pokazalo kako bi 80 posto liječnika, da može, dalo pacijentima marihuanu

Anketa je provedena na uzorku od 10.143 ispitanika iz cijelog svijeta

ZADNJA IZMJENA: tra 21, 2016
Foto: thelefthandman:/Flickr

Većina liječnika, medicinskih tehničara te studenata medicine putem recepta izdali bi svojim pacijentima terapiju marihuanom, da su u mogućnosti. Tako je barem pokazalo istraživanje aplikacije Figure 1.

Naime, Figure 1 je aplikacija koja ima bazu od oko milijun medicinskih radnika diljem svijeta koji se njome služe kako bi razmjenjivali svoje slučajeve te diskutirali o potencijalnim načinima liječenja pojedinih bolesti, najčešće rijetkih, neobičnih i teških slučajeva.

Anketa je provedena u travnju na uzorku od 10.143 ispitanika iz stotinjak zemaljak svijeta. U konačnici, 80 posto doktora je reklo kako bi svojim pacijentima dali terapiju marihuanom da imaju mogućnost.

17 posto medicinskih stručnjaka koristi marihuanu

412439244_29570fee05_b
17 posto ih koristi marihuanu sarah cordingley/Flickr

Nešto manje od 70 posto njih izjasnilo se kako bi marihuanu dali ljudima koji trpe bolove, ali većini njih marihuana ne bi bila prvi izbor za liječenje, liječnici su više skloni davati tradicionalnu terapiju, a tek ako ona ne pomaže, davali bi marihuanu.

Osim toga, u anketi je bilo postavljeno pitanje konzumiraju li i sami marihuanu, a potvrdno je odgovorilo 17 posto ispitanika.

Tamara Matković
Novinarka
979 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program