Novosti zbog korone. Španjolska zatvara noćne klubove, Grčka ograničava radno vrijeme restorana i u Ateni

Španjolci više ne smiju pušiti na otvorenom, ako nema distance od dva metra, što praktički znači zabranu na terasama kafića

ZADNJA IZMJENA: kol 14, 2020
Što se upravo događa s koronavirusom:

Zbog pogoršavanja situacije s koronavirusom, španjolska vlada najavila je danas da zatvaraju noćne klubove i barove kojima je dozvoljeno raditi noću te zabranjuju pušenje na javnim mjestima, ako nije moguće osigurati propisanu distancu.

To znači da neće biti moguće pušiti nigdje na javnom mjestu, ako razmak od drugih osoba nije najmanje dva metra, pa niti na ulici, ali se time prije svega praktički zabranjuje pušenje na vanjskim terasama kafića i restorana. Ujedno, ti ugostiteljski objekti moraju se zatvarati najkasnije u jedan sat u noći.

Mjere za cijelu zemlju

Nova ograničenja najavio je španjolski ministar zdravstva Salvador Illa, pojasnivši da je posljednjih tjedana bilo sve više žarišta epidemije. Španjolska je tijekom proljeća bila jedna od najpogođenijih zemalja u Europi.

Mjere su dogovorene na hitno sastanku sa zdravstvenim dužnosnicima iz svih španjolskih pokrajina, javlja El Pais. Usuglašene su i odnose se na cijelu zemlju. Galicija, pokrajina na sjeverozapadu zemlje, još je u četvrtak zabranila pušenje na ulicama i drugim javnim mjestima, poput terasa kafića.

Ograničenja i u Ateni

Radno vrijeme barova i restorana početkom tjedna ograničila je i grčka vlada. Kao i u slučaju Hrvatske, gdje noćni klubovi po novom smiju raditi do ponoći, i Grčka je odlučila da takvi objekti moraju biti zatvoreni od ponoći do sedam ujutro.

Restrikcije su se najprije odnosile na popularna turistička odredišta na grčkim otocima Santoriniju, Mikonosu, Rodosu i drugima. Tamošnji mediji sada javljaju da je mjera proširena i na druga područja, uključujući glavni grad Atenu.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program