Obama se pred kraj mandata počeo prilično zabavljati, a ovo su neki od najurnebesnijih momenata

Američki predsjednik je odlučio ostati zapamćen po smislu za humor

ZADNJA IZMJENA: svi. 3, 2016
Foto: Facebook/The White House

Američki predsjednik Barack Obama tijekom svog predsjedničkog mandata imao je iznenađujuće puno humorističnih momenata.

Njegovi govori, ponašanje te poneka gesta približili su gagrađanima, a Obama je čak sudjelovao u seriji Comedians in car getting coffee komičara Jerryja Seinfelda te u showu Jimmyja Kimela i pritom pokazao svoj osebujan smisao za humor.

U posljednje vrijeme, kako njegov predsjednički mandat ističe, Obama se još više opustio i posvetio dio vremena stvaranju komičnih video uradaka, a u neke od njih uključena je i njegova obitelj.

1. Razmišljanje o budućnosti s Bidenom


Na službenoj Facebook stranici Bijele kuće objavljen je video u kojem Obama s potpredsjednikom Joe Bidenom pokušava dokučiti čime bi se mogao baviti nakon završetka svog mandata.

Na početku videa Obama zavaljen u kauč pomaže Bidenu da odabere idealne sunčane naočale, a zatim na njegov prijedlog da postane sportski trener kontaktira košarkaški klub Washington Wizards kako bi im ponudio svoje trenerske usluge iako se tek nekoliko puta našao u toj ulozi.

U videu također možemo vidjeti kako Obama ponovno pokušava položiti vozački ispit, igra se s filterima na Snapchatu i gleda Toy Story s Johnom Boehnerom.

2. Freestyle ispred Bijele kuće

Glazbenik Lin-Manuel Miranda s Obamom je u ožujku ispred Bijele kuće snimio jedan glazbeni video. Naime, Obama je u rukama držao papire s određenim riječima koje je Miranda morao upotrijebiti tijekom freestyleanja. “Mislite li da će ovo biti viralno?”, upitao je Obama na kraju videa.

3. Mentor NBA košarkašu Stephu Curryu


Nedavno je objavljen video u kojem je Obama mentor NBA košarkašu iz kluba Golden State Warriors, Stephu Curryu. Na početku videa Obama objašnjava Curryu na koji način treba složiti svoj životopis, kako gađati koš te kako napraviti znanstveni pokus u kojem se pokreće erupcija makete vulkana.

Video je napravljen kako bi promovirao Obaminu inicijativu My Brother’s Keeper čiji je cilj pružanje potpore mladim ljudima kako bi si osigurali bolju budućnost.

4. Okršaj s princem Harryem

Michelle i Barack neki dan su putem Twittera izazvali princa Harrya na Invictus igre koje je pokrenuo sam princ. Radi se o međunarodnim sportskim igrama paraolimpijaca, a urnebesni video Michelle i Baracka te princa Harrya i njegove bake Elizabete II prilično su zabavile javnost.

5. Dolazak R2D2 u Bijelu kuću

U prosincu, nakon izlaska filma Star Wars: Sila se budi, na Facebook stranici Bijele kuće pojavio se video u kojem R2D2 dolazi u posjet Obami koji je ovim potezom prilično oduševio fanove ove filmske franšize.

6. Ispuštanje mikrofona na svečanoj večeri


Obama je u subotu na svečanoj večeri koja je organizirana za novinare koji prate događaje u Bijeloj kući odlučio završiti svoj govor sa stilom. Naime, Obama je nakon zahvaljivanja novinarima na svemu što su objavljivali o medijima u njemu uzeo mikrofon u koji je govorio i pustio ga na pod. Njegov potez izazvao je salve smijeha kod okupljenih, a ujedno je dobio i ogroman apaluz.

Matej Devčić
Telegram autor
1433 članka Više o autoru