Obitelj je udomila psa iz Dumovca. Kad im je auto pregazio mačku, nježno je počeo brinuti o njezinim mačićima

Blekija je njegova nova obitelj iz okolice Zagreba udomila tijekom karantene. Ubrzo su stigli mačići, ali mama je uginula

ZADNJA IZMJENA: svi 25, 2020
Foto: AVI studio

Pas Bleki, bivši stanar zagrebačkog azila Dumovec, nedavno je dobio novu obitelj, a s njom i neočekivani posao. Bleki je, naime, preuzeo brigu o dvoje tek rođenih mačića koji su ubrzo nakon dolaska na svijet ostali siročići.

Blekija je njegova nova obitelj iz okolice Zagreba udomila tijekom karantene, 9. travnja. S njima je već živjela odrasla mačka koja je u to vrijeme baš bila skotna. Nažalost, dva tjedna nakon što su se mačići okotili, mamu macu pregazio je auto. Prvih tjedan i pol dana vlasnici su se sami brinuli o njima, ali onda se pažljivo uključio i Bleki.

“Mačiće smo mi još othranjivali na dudu, a onda smo ih odlučili upoznati s Blekijem, imali su tri i pol tjedna”, kaže nam gospođa Jelena, 54-godišnja fotografkinja koja je prvi susret morala zabilježiti svojim fotoaparatom. Bleki, mješanac labradora, odmah je prihvatio dvije bebice.

Bleki s mačićima AVI studio

Leže zajedno, Bleki je nježan

Pas i mačići odmah su se počeli njuškati, lizao ih je, a ubrzo su i ležali zajedno. Kada su zajedno, priča nam njihova vlasnica, jako pazi na njih, nježan je. Brigu o mačićima ipak i dalje većinom vode ljudi jer ih još uvijek moraju hraniti što Bleki ne može. No, sada ih već uče na krutu hranu.

“Bleki i mačići druže se povremeno, nisu još stalno zajedno, ali mislili smo da je dobra ideja da ih upoznamo jer će i tako ostatak života dijeliti dvorište. Željeli smo vidjeti kako će to proći i evo, na fotkama se sve vidi”, kaže nam gospođa Jelena i potvrđuje da će mačići, jedan dečko i jedna cura, ostati za stalno kod njih.

Cijela obitelj brine o njima

Inače, Bleki ima gotovo 11 mjeseci, u azil je stigao s ceste još kao štene, a kako nam gospođa Jelena kaže, obožava se maziti. “Odlično se snašao kod nas, strašno je umiljat i privržen. Kada ga jednom podragam on bi se mogao maziti unedogled, baš se ne želi rastati od nas kada jednom krene maženje”.

Bleki je odmah prihvatio ulogu dadilje AVI studio

Mačići trenutno dobro napreduju, a doslovno svi su se uključili u njihov odgoj. Naime, u kući žive tri generacije: “Najmlađi unuk ima dvije i pol godine i on hrani mačiće na bočicu, naravno, uz naš nadzor”, kaže nam gospođa Jelena i dodaje kako ih je jako pogodilo kada je mama maca uginula. Ipak, raduje ih što su mačići dobili divnu dadilju, Blekija.

Nije ih uznemiravao dok je mama maca bila živa, ali sada ih je prigrlio AVI studio

Željka Orešković
Telegram autor
1320 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program