Od sada vam, zbog korone, neće naplaćivati proviziju kada podižete novac s bankomata banke koja nije vaša

Građani će sada konačno moći bez naknade odlaziti na bankomate koji su im najbliži

ZADNJA IZMJENA: ožu 25, 2020
Što se upravo događa s koronavirusom:

Iz Hrvatske udruge banaka (HUB) obavještavaju kako su banke u Hrvatskoj, u skladu s preporukom Hrvatske narodne banke, privremeno ukinule naknade za podizanje gotovine s debitnim karticama na bankomatima svih banaka, kako bi građani imali mogućnost podizati gotovinu na najbliže dostupnim bankomatima.

Kako bi se građani u potpunosti zaštitili prilikom korištenja bankomata, iz HUB-a im savjetuju da koriste rukavice ili tipkovnicu prekriju papirnatom maramicom tijekom unosa PIN-a. Preporučuju i da koriste usluge digitalnog bankarstva (internet i mobilno bankarstvo), kartičnog plaćanje te bankomate u slučaju potrebe za gotovinom.

Novo radno vrijeme

HUB naglašava i kako poslovnice banaka u Hrvatskoj zbog donesenih preventivnih mjera zaštite od koronavirusa rade prema novom prilagođenom radnom vremenu. Građane pozivaju i da redovito prate novosti na internet stranici svoje banke, kako bi bili ažurno informirani o radnom vremenu poslovnica.

Dodaju i kako će banke s pozornošću nastaviti pratiti daljnji razvoj situacije i preporuke državnih tijela te u skladu s njima postupati.

Andrej Dimitrijević
Telegram autor
226 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program