Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Opet se nešto događa u Jabuci; iz kluba javljaju da im je Grad jutros srušio dio terase i binu

Kažu da je rušenje nezakonito, te da se na sudu trenutno vode dva spora

FOTO: Jabuka

Počelo je rušenje dijela dvorišta kultnog zagrebačkog kluba Jabuka, maloprije je javio voditelj kluba Marin Viduka, kojeg mnogi znaju kao Stiv. “Jutros u 10 sati, uz prisustvo zaštitarske tvrke Bilić – Erić, Grad Zagreb je srušio binu na terasi Jabuke. Prije nešto više od godine dana, provaljeno je u klub i otuđen je dio terase koji je klub nesmetano koristio više od 40 godina. Danas je devastacija kluba nastavljena daljnjim nezakonitim rušenjem, iako se oko Jabuke na sudu vode dva spora”, priopćio je Viduka.

Zbog rušenja su, kaže, pozvali policiju te najavljuje kaznene prijave protiv odgovornih. “Za opstanak Jabuke borit ćemo se svim zakonitim sredstvima. Apeliramo na Ministarstvo kulture da zaštititi Jabuku kao kulturnu baštinu i da ne dopusti da ju isti barbari razore kao što su to napravili i Saloonu”, napisali su između ostalog iz Jabuke.

U subotu je 50 godina Jabuke

Inače, od 2016. godine traju natezanja između kluba i Garad Zagreba. U prosincu iste godine krenula su nagađanja da Grad zatvara klub, nakon čega se javio Bandić, rekavši kako se Jabuka, čiju su terasu tada zatvorili zaštitari zbog radova na obližnjoj osnovnoj školi koja zid dijeli s klubom, neće zatvoriti, ali da se “može dogoditi da klub ne vodi ista osoba kao do sada”, poručivši da je “Jabuka uvenula jer se vodi jako loše”.

Rušenje dvorišta je počelo u 10 sati Jabuka

U međuvremenu je rekao i kako je klub Gradu dužan novac, što su iz Jabuke odbacili. Inače, u subotu je 50 godina kluba koji je prvi put otvoren 17. veljače 1968. godine.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više