Osim ljudi, bez svog doma nakon potresa ostale su i neke životinje. Dumovec je primio Arnolda i Alfu

Arnold bi trebao ostati privremeno, ali Alfini ljudi ostali su bez doma i više se ne mogu brinuti o njoj. Hitno joj treba obitelj

ZADNJA IZMJENA: ožu 27, 2020
Foto: Azil Dumovec/Facebook

Nakon potresa mnogi Zagrepčani ostali su bez stanova i kuća, a s nekima od njih i životinje. Azil Dumovec zato je ponudio svoju pomoć građanima koji u ovim trenucima ne mogu brinuti za svoje ljubimce. Tako su danas na Facebooku objavili da imaju dva nova privremena stanovnika azila.

Prvi je jedan australski baraband, trinaestogodišnji Arnold, kojeg od milja zovu Arno. Arno i njegova vlasnica bili su stanari jedne stogodišnje zgrade u Podolju, no morali su napustiti zgradu. No, promjena okoline Arna nije previše uznemirila; i dalje se drži svoje rutine. Budi se kasno, između 10 i 12 sati, kada pristojno moli da mu se makne zelena krpa s krletke. Spavati ide rano, već oko 19 sati, kada svima zaželi laku noć. Iz Dumovca su ga prevezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba, gdje će strpljivo čekati svoju vlasnicu da dođe po njega.

? Nastavljamo pomagati građanima i njihovim kućnim ljubimcima nakon potresa!? Iseljavaju se stanari jedne stogodišnje…

Gepostet von Azil Dumovec am Donnerstag, 26. März 2020

Jedan psić traži novi dom

U Dumovec se, nažalost, vratila i kujica Alfa, nekadašnja stanarka azila. Ona je bila udomljena kod jedne obitelji u Markuševcu, no ljuduima se kuća urušila u potresu. Nažalost, kažu da se za nju nema više tko brinuti, pa joj u azilu hitno traže dom.

Alfa je svoj dom izgubila u potresu!To nas je ponovo spojilo s njom. Naime, riječ je o psu koji je iz Dumovca udomljen…

Gepostet von Azil Dumovec am Donnerstag, 26. März 2020

Ako ste se pitali kako su u potresu prošle životinje u Dumovcu, dobre vijesti. Kako su odmah objavili na svojoj Facebook stranici, psi i mačke su dobro.

Kako ste vi i vaši kućni ljubimci nakon potresa? Naši psi i mačke u Dumovcu su dobro. Čuvajte se!

Gepostet von Azil Dumovec am Samstag, 21. März 2020

Ivan Luzar
Telegram autor
1821 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program