Život

Otvorena je izložba najluđih tvitova HGSS-a. Može ih se pogledati do kraja idućeg tjedna

Izložba je otvorena u zagrebačkom kinu Urania

Hrvatska gorska služba spašavanja u petak navečer otvorila je izložbu svojih najzabavnijih tvitova. Odlične fore i opuštena komunikacija na društvenim mrežama HGSS-ov profil učinila je jednim od najpopularnijih među hrvatskim korisnicima Twittera. Najbolje primjere HGSS-ovci izložili su na Trgu Eugena Kvaternika 3/3 u Zagrebu.

Tako su se na zidovima Uranije našle zafrkantske poruke poput „Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru“, upozorenja da se konzumacija alkohola ne smatra hidracijom nego opijanjem, ili pozivi da se postariju rodbinu obiđe i kada se ne očekuje veliko nasljedstvo. Izložba je nazvana „Trending #HGSS70“. Hešteg i kratica HGSS su jasni, a broj 70 tu je povodom cjelogodišnje proslave 70 godina rada i postojanja Službe spašavanja.

Foto: HGSS

Spasitelji odgovaraju na sva pitanja građana

Pročelnik HGSS-ove Komisije za informiranje i analitiku Jadran Kapović objasnio je strategiju koju koriste na društvenim mrežama. „Pokazalo se da Hrvati vole informacije dobivati u šaljivom obliku, ali se i našaliti na svoj i tuđi račun, stoga i danas često posežemo za šalama s ozbiljnom porukom kako putem Twittera, tako i drugih mreža“, kazao je.

Izložba je otvorena do 25. rujna, vikendom od 11.00 do 20.00 sati te radnim danom od 11.00 do 13.00 i 15.00 do 20.00 sati. U galeriji će posjetitelje dočekati članovi i članice HGSS-a koje smiju pitati sve što ih je ikad zanimalo, a osim brojnih eksponata postavljen je i foto-zid ispred kojeg mogu ovjekovječiti svoj posjet prvoj izložbi tvitova u Hrvatskoj, priopćili su iz HGSS-a. Spasitelji i spasiteljice građane pozivaju da im se pridruže u proslavi ili se, uz sliku, prisjetiti nekih vlastitih dogodovština koje uključuju HGSS.

Foto: HGSS

Nastavite čitati