Ova fascinacija predsjednicom sve je smješnija, sad je u Indiji hit jer je ‘poštena i nema novca za farbanje stana’

Indijci dijele fotke stare tri godine i tuguju jer njihovi političari nisu tako pošteni

ZADNJA IZMJENA: kol 29, 2018
Foto: Facebook

Na Facebooku je naša predsjednica opet hit. Doduše, ovaj put u Indiji. Masovno se dijele njene fotografije na kojima sama boja stan. Iako su fotografije autentične, iz 2015. kada ih je sama objavila na svom Facebooku, vijest koja se širi je pravi fake news.

Jedan je gospodin iz Indije, rekli bismo dosta utjecajan u Indiji na toj društvenoj mreži, tako objavio fotografije Kolinde Grabar Kitarović uz koje piše kako sama farba svoj stan jer si od svoje plaće ne može priuštiti radnike.

Objava je postala viralna

“Mogla bi ako bi ukrala novac svom narodu. Ali naši vođe nose odijela koja koštaju milijun rupija i satove od nekoliko milijuna, a i dalje misle da rade pošten posao”, stoji u objavi koja se ovih dana širi među građanima Indije. I to munjevito. Recimo post ovoga gospodina koji je objavljen 13. kolovoza dosad je podijeljen 20 tisuća puta, a lajkalo ga je 1,7 tisuća ljudi.

Naravno, naša predsjednica ima dovoljna primanja da si priušti radnike koji bi joj ličili stan. Mi smo već navikli da je predsjednica vrlo aktivna na Facebooku i da često zna podijeliti fotografije u nekim nesvakidašnjim poslovima, recimo one na kojima lijepi pločice, lovi ribu, vozi kombajn i traktor.

A very important lesson for India!

Objavljuje Lennon HaokipPonedjeljak, 13. kolovoza 2018.

Politička pozadina ovih fotografija

A priča o fotografijama ličenja stana zapravo ima političku pozadinu. Naime, nakon prozivki SDP-ovca Arsena Bauka iz 2015. da će odluku o parlamentarnim izborima donijeti “ona gospođa koja lijepi pločice, lovi ribu i vozi kombajn”, aludirajući pritom na predsjednicu, ona se oglasila na Facebooku.

Uz fotografije na kojima farba stan napisala je ovako: “Želim i volim raditi pa mi tako, ni danas, ‘zasukati rukave’ i oličiti stan nije ispod časti. Što god neki mislili o tome…”

[? ZA RAD] KGK – "Želim i volim raditi pa mi tako, ni danas, "zasukati rukave" i oličiti stan nije ispod časti. Što god neki mislili o tome…"

Objavljuje Kolinda Grabar-KitarovićSubota, 1. kolovoza 2015.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program