Život

Ova gospođa (70) iz Slavonskog Broda je milijunta cijepljena osoba u Hrvatskoj: 'Čekala sam da cjepivo dobiju potrebitiji'

Apelirala je na mlade da se također cijepe kako ne bi ugrozili zdravlje svojih starijih ukućana

15.05.2021., Slavonski Brod - Katarina Maric (70) iz Slavonskog Broda milijunta je osoba cijepljena protiv korona virusa u Hrvatskoj
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

70-godišnja Katarina Marić, milijunta je građanka cijepljena protiv koronavirusa u Hrvatskoj, a cjepivo je primila u petak u Domu zdravlja u Slavonskom Brodu. Katarina Marić je na konferenciji za novinare u subotu rekla da se među prvima prijavila za cijepljenje, te da isto preporuča svima.

“Premda po godinama pripadam rizičnijoj skupini, čekala sam red da cjepivo dobiju potrebitiji. Nije mi bilo važno koje cjepivo ću dobiti, već samo da se cijepim i ne razbolim”, rekla je Marić. Apelirala je na mlade da se također cijepe kako ne bi ugrozili zdravlje svojih starijih ukućana.

Danas su imali 10 novih slučajeva u županiji

Prema podacima Stožera civilne zaštite u Brodsko-posavskoj županiji u subotu je registrirano 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj županiji od koronavirusa trenutno se liječi 197 osoba, od kojih su 72 osobe na bolničkom liječenju. Među bolničkim pacijentima pozitivnim na koronavirus 15 osoba je na respiratoru.

Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćena je 681 osoba. Prema procijeni Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u toj županiji do sada je prvom dozom cijepljeno oko 33 posto, a drugom dozom 12 posto punoljetnog stanovništva.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu