Ova mlada gospoda veliki su heroji informatičke olimpijade u Singapuru. Osvojili su 4 medalje

Hrvatski informatičari osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju

ZADNJA IZMJENA: ruj 23, 2020
Foto: Hrvatski savez informatičara

Mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju na 32. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Singapuru, izvijestio je danas Hrvatski savez informatičara (HSI).

Zlatnu medalju osvojio je Patrick Pavić, učenik 2. razreda zagrebačke XV. gimnazije. Srebrne medalje osvojili su učenik 2. razreda Dorijan Lendvaj i trećaš Krešimir Nežmah (oboje također iz XV. gimnazije), a bronca je pripala Martinu Josipu Kocijanu, učeniku 4. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Hrvatska 10. u ukupnom poretku

Olimpijada učenika srednjih škola u programiranju održala se u Singapuru od 13. do 19. rujna, a natjecatelji su sudjelovali online. Hrvatski su učenici svoje sjajne rezultate ostvarili u konkurenciji 347 natjecatelja iz 87 zemalja svijeta.

S jednom zlatnom, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom, Hrvatska je zauzela 10. mjesto u ukupnom poretku 32. međunarodne informatičke olimpijade. Stručni voditelji hrvatske reprezentacije bili su Ivan Paljak i Marin Kišić, dok je organizator bio Krešimir Malnar.

Osvojili su još neke medalje

Iz Hrvatskog saveza informatičara poručuju kako je ovaj uspjeh mladih informatičara prvenstveno “zasluga njih samih, kao i njihovih učitelja, mentora, roditelja i stručnih suradnika Hrvatskog saveza informatičara”, a ističu i kako su sva četiri učenika od samih početaka bavljenja programiranjem bili redoviti polaznici svojih informatičkih udruga/klubova gdje se stekli mnoga znanja i iskustva.

Ista učenička ekipa nedavno je ostvarila i sjajne rezultate na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi; osvojili su četiri medalje, čime je Hrvatska na tom natjecanju ostvarila visoko drugo mjesto u ukupnom poretku, odmah iza Poljske.

Dora Kršul
Telegram autor
371 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program