Ova zmijica se nekako uspjela zapetljati u poklopcu lampaša na Mirogoju. Ozbiljno, pogledajte video spašavanja

Veterinarka ju je morala izvlačiti iz rupica na poklopcu

ZADNJA IZMJENA: srp 27, 2020
Foto: Dumovec

Ekipa Dumovca ovog je vikenda imala jednu od čudnijih intervencija. Kako su javili na svom Facebooku, na Mirogoju su pronašli zmijicu koja je nekako uspjela zaglaviti u poklopcu lampaša.

No, spašavanje nije baš išlo glatko. Kako kažu, prvo su je morali prebaciti, zajedno s poklopcem, u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba.

🐍 Neobična intervencija na Mirogoju!Jedna se bjelica zapetljala u poklopac lampaša. Nismo je uspjeli osloboditi na licu…

Posted by Azil Dumovec on Sunday, July 26, 2020

‘Jedan od neobičnijih zadataka’

Naime, bjelica, inače neotrovnica koja je vrlo česta na našem području, toliko se zapetljala u onim rupicama na poklopcu da je ekipa Dumovca nije uspjela odmah izvući. Na kraju je to uspjelo dežurnoj veterinarki u Oporavilištu. Nježno ju je izvlačila iz svake rupe, dok na kraju nije uspjela provući i glavu.

Ako vam još nije jasno kako se zmija uspjela zapetljati, svakako pogledajte video oslobađanja uz koji su iz Dumovca poručili: “Ovo je, priznajemo, jedan od neobičnijih zadataka koji smo donijeli veterinarima s naših intervencija.”

Oslobađanje bjelice s Mirogoja

Pogledajte kako je veterinarka u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba oslobodila bjelicu koja je zapela u rupi poklopca jednog lampaša na Mirogoju. Ovo je, priznajemo, jedan od neobičnijih zadataka koji smo donijeli veterinarima s naših intervencija.

Posted by Azil Dumovec on Sunday, July 26, 2020

Više s weba
Ostanite uz telegramov program