Život

Ovaj boutique hotel u Trogiru Condé Nast je uvrstio među 55 najboljih na svijetu. Provjerili smo o čemu se radi

Hotel Brown Beach House ovih je dana dodatno proširen

Hotel Brown Beach House u Trogiru počeo je s radom krajem srpnja prošle godine i od tada je postao jedan od najpopularnijih boutique hotela na svijetu. Prestižni britanski magazin za putovanja Condé Nast Traveller nedavno ga je uz npr. pariški The Ritz i njujorški The Whitby Hotel, uvrstio na popis 55 najboljih novih hotela na svijetu ove godine.

Izvorno, ovaj trokatni hotel imao je 25 soba, a prije desetak dana dodano ih je još 17, nakon čega je Brown Beach postao službeno otvoren čitavu godinu, a ne samo tijekom turističke sezone. Smješten dvjestotinjak metara od mosta koji spaja Trogir s Čiovom, na otočkoj strani, ovaj hotel s četiri zvjezdice nalazi se u zgradi koja je početkom prošlog stoljeća bila otkupna stanica za duhan, znana pod imenom Duhanka.

Bazen, restoran, plaža i još mnogo sadržaja

Nakon pažljive restauracije kamenite zgrade, izgled čitavog hotela definirao je amsterdamski dizajner Saar Zafrir (radio je i Hotel Max Brown u Berlinu i Sir Albert u Amsterdamu). Naglasak je stavio na stil talijanskih odmarališta 1950-tih, kombinirajući rustikalne mediteranske elemente s modernim materijalima. Iza Brown Beach Hotela, inače, stoji njemačka hotelska grupacija GCH Hotel Group, koja posjeduje 120 hotela diljem Europe.

U sklopu hotela nalazi se bazen, privatna plaža, bar i restoran, park, dvije saune, dvije prostorije za masažu, soba za beauty tretmane te soba za relaksaciju. Cijena noćenja iznosi otprilike 2500 kuna za dvokreventni apartman, ali cijene variraju o stupnju bukiranosti hotela – manje dostupnih soba, naravno, podrazumijeva povećanje cijene.

Većina apartmana ima pogled na more i Trogir, kupaonicu s tuš kabinom ili kadom, mini bar i prostor za primanje gostiju. Iza hotela nalazi se i veliki bazen s kojeg se vidi čitavi Trogir. Sudeći po komentarima na stranici Booking.com, gdje je Brown Beach Hotel ozbiljan hit, gosti su prilično zadovoljni doručkom i izborom hrane i pića. Inače, gosti mogu kontaktirati recepciju i naručiti dostavu u apartman 24 sata dnevno.

Što se tiče samog interijera apartmana, dominiraju veliki prozori pa u njima tijekom dana ima dosta prirodnog svjetla, kupaonice su prostrane, a u svakom apartmanu nalazi se i flat screen televizija te klima. Hotel ima i ogromnu terasu, a gosti mogu koristiti i bicikle hotela koji su uključeni u cijenu noćenja. Dvjestotinjak metara ispod hotela, na obali, nalazi se i plaža za goste koja sadrži beach bar i ležaljke.

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu