Ovaj mačak počeo je stalno navraćati u knjižnicu u Španskom, sad tamo redovito kunja. Cijeli kvart se zaljubio u njega

Miki se udomaćio među knjigama, stalno dolazi po malo maženja i konzervicu

ZADNJA IZMJENA: ruj 20, 2019
Foto: Mira Perunika

Mačak Miki 16. kolovoza počeo se motati oko knjižnice u zagrebačkom kvartu Špansko. Kako nam priča koordinatorica Mirela Puljar, vlasnici su mu vjerojatno otišli na more, a njega ostavili u Zagrebu. Pa je mačak dane odlučio kratiti lunjajući kvartom. “Mi svi u knjižnici jako volimo mačke i većina nas ih ima doma, zato nam je bilo jako teško gledati ga samog. Pa smo mu dali jesti, a znate kako je kada nahranite mačku. Onda se stalno vraća i tako je bilo i s Mikijem”, priča Puljar.

Slatki mačak tijekom ljeta je nastavio dolaziti svaki dan, po društvo, maženje i malo hrane. Naravno, postao je kvartovska atrakcija. Recimo, tu na slici možete vidjeti jednu od čestih posjetiteljica knjižnice, gospođu Miru Peruniku koju je Miki također šarmirao. “Toliko sam bila uzbuđena i stvarno sam se htjela slikati s njime. Bojala sam se da ne pobjegne, pa sam zbog ove fotke zaboravila uzeti čak i knjigu po koju sam došla”, rekla nam je gospođa koja je fotografiju objavila u popularnoj Facebook grupi Zakaj volim Špansko gdje je pohvalila ekipu knjižnice koja brine o mačku.

Gospođa Mira s Mikijem. Mira Perunika

Ima vlasnike, ali dolazi i dalje

Kada je Miki tek počeo dolaziti, u knjižnici su mislili da je lutalica te su mu počeli tražiti dom: “Tražili smo mu nove vlasnike, ali ispostavilo se da ih već ima i jako smo sretni zbog toga”, kažu nam iz knjižnice. Miki sada više ne dolazi svaki dan nego kada mu paše. Tada ga puste unutra, on se udobno smjesti i zakunja, a nerijetko uživa i u maženjima.

“Većina naših posjetitelja stvarno voli životinje i prihvatili su ga pa ga često maze kada je tu. Ima i onih koji malo gunđaju, ali većina je stvarno oduševljenja”, priča nam Puljar. Mačak je sada, kako Puljar kaže, počasni član knjižnice: “Dođe se malo podružiti s nama, a navečer mala gazdarica dođe po njega i odnese ga kući.”

Željka Orešković
Telegram autor
1116 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program