Ovako je danas izgledalo ređenje svećenika u Osijeku. Nitko nije imao masku, a svećenici su se grlili i ljubili

Iz Đakovačke nadbiskupije su kazali kako su ceremoniju organizirali Osječani

ZADNJA IZMJENA: lip 29, 2020
Što se upravo događa s koronavirusom:

Usprkos činjenici da je Đakovo jedno od žarišta koronavirusa, danas je u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku održano ređenje svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. Ceremoniju je na Facebooku prenosilo Bogoslovno sjemenište Đakovo, pa se moglo jasno vidjeti kako se nitko od okupljenih ne drži ni najosnovnijih protuepidemijskih mjera – nema maski, socijalna distanca se ne poštuje, a svećenici se međusobno grle, tapšaju i ljube, piše portal Index.hr. Mjera se, koliko se može vidjeti na snimci, nisu držali ni prisutni vjernici.

Iz Đakovačke nadbiskupije su za Index negirali da je đakovačko sjemenište organiziralo ređenje. “Sve kreće iz sjemeništa u Đakovu, ali s obzirom na situaciju izričita je odluka da nitko od naših svećenika iz Đakova ne ide tamo. Imamo mi svećenike iz cijele nadbiskupije, ne samo iz Đakova. Organizirali su prijatelji iz Osijeka”, odgovorio je tiskovni ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije. Na pitanje tko onda prenosi događaj na Facebook stranici đakovačkog sjemeništa, odgovorili su kako su to također preuzele kolege iz Osijeka.

U Đakovu 120 slučajeva

Jučer je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić uputio pismo svim svećenicima i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije u kojem obavještava o odgodi prvopričesničkih i krizmenih slavlja te mjerama zaštite za sprječavanje širenja bolesti Covid-19 na redovitim liturgijskim slavljima vjernika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, piše Index.

Đakovački epidemiolog, dr. Tomislav Dijanić, jutros je potvrdio da je u tom gradu došlo do lokalne transmisije, te da je u samoizolaciji oko 20 posto građana Đakova. Prema posljednjim objavljenim podacima, u Đakovu je danas sedmero novozaraženih. U županiji je ukupno 150 aktivnih slučajeva, od kojih je 120 s područja Đakova.

Nove mjere

Tijekom poslijepodneva u Đakovu je održana presica Županijskog i gradskog stožera civilne zaštite. Na njoj su objavljene nove mjere koje su uvedene u toj županiji baš zbog đakovačkog žarišta. Sve mjere na snazi će biti 14 dana. Predstavnik gradskog stožera, Antun Galić, rekao je kako se odgađaju javna okupljanja te vjenčanja u Đakovu.

“Odgođena je većina vjenčanja osim tri vjenčanja koja nisu iz grada Đakova”, rekao je Galić i dodao kako se radi o vjenčanjima u okolnim mjestima uz ograničen broj gostiju. Ograničava se radno vrijeme ugostiteljskih objekata, moći će raditi do ponoći, a ograničit će i rad bazena. “Odgađaju se sve krizme i pričesti”, rekao je i dodao kako će broj kupaca u trgovinama biti ograničen te kako će igrališta za djecu biti otvorena uz obavezne česte dezinfekcije. Još ranije otkazani su Đakovački vezovi.

Svećeničko ređenje iz konkatedrale sv. Petra i Pavla u Osijeku

Posted by Bogoslovno sjemenište Đakovo on Monday, June 29, 2020

 

Vedran Vrabec
Telegram autor
2269 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program