Život

Ove dvije mačke godinama pokušavaju ući u jedan japanski muzej. Nikako jadne da uspiju

Twitter profil muzeja je prepun slika i videa mačaka koje zaštitari stalno zaustavljaju na ulazu

FOTO: Twitter/screenshot
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Japanski muzej u Onomichiju u Hiroshimi već dvije godine vodi smiješnu bitku s dvije lokalne mačke koje uporno pokušavaju nekako ući u prostor muzeja. I nikako da uspiju; čuvari ih uvijek ulove na ulazu. Njihovi pokušaji postali su ozbiljan hit na društvenim mrežama.

Priča je počela prije dvije godine kada je muzej ugostio izložbu ‘Mačke – Izložba fotografija Mitsuaki Iwago’, a nakon nekoliko dana pred vratima se pojavio crni mačak iz susjedstva koji je pokušao ući u muzej kroz klizna vrata. Baš kada se činilo da će se dočepati izložbe, čuvar ga je zaustavio, a netko tko se na Twitteru predstavlja pod imenom @mukusuke uspio je uslikati taj simpatičan pokušaj. Mačak je tada bio odlična reklama za izložbu, no i kada je ona završila – on je nastavio s pokušajima da uđe.

Dobio je pojačanje

U međuvremenu je dobio i ime: Ken Chan. A prošle godine mu se u pokušajima ulaska pridružio i jedan narančasti mačak, što svejedno nije poboljšalo njegove šanse. Dinamični duo i dalje nije uspio proći dalje od zaštitara. Ipak, sad bar znaju da će ih zaštitari, navikli na ove uporne životinje, barem pomaziti.

Na službenom Twitter računu muzeja može se pronaći dosta fotografija njihovih pokuašaja ulaska.

Iako u muzej nisu ušli, bili su odličan motiv za izradu krpenih vrećica koje u muzeju prodaju, a na kojima ogromna mačka pokušava proći kroz muzejska vrata.

Gepostet von 9GAG am Freitag, 8. Juni 2018

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu