Život

Ove priče postaju sve luđe. Covid pozitivna žena vozila se javnim prijevozom, zaraženi muškarac pijan spavao u autu

Oboje će biti prijavljeni zbog širenja i prenošenja zaraze

28.08.2013., Petrijevci - Policija od ranog jutra u pretrazuje kucu osumnjicenog ubojice Josipa Antolovica. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Policija je danas javila o dva slučaja osoba zaraženih koronavirusom koje su napustile samoizolaciju i kretale se u javnosti, iako im je bilo poznato da su pozitivne na Covid. Prvi slučaj je iz Zagreba, gdje su jučer oko 1:10 sati na kolniku Avenije Marina Držića policajci uočili zaustavljeni Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka s uključenim motorom u kojem je vozač spavao.

Službenici su testirali 47-godišnjeg vozača i utvrdili da je pijan, odnosno da ima koncentraciju alkohola u krvi od 1,57 g/kg. Također kod sebe nije imao ni vozačku ni prometnu dozvolu.

Daljnjim provjerama utvrđeno je da vozač ima na snazi izrečenu mjeru Covid-19 liječenje na adresi boravka, javlja PU zagrebačka. S obzirom na utvrđeno, 47-godišnjak će boraviti na kućnoj adresi do isteka mjere liječenja, nakon čega će policijski službenici provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Zaražena javnim prijevozom putovala po županiji

Osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti 51-godišnjakinju koja je, iako joj je dijagnosticirana zarazna bolest Covid-19, javnim prijevozom otputovala u drugi grad na području te županije, izvijestila je u srijedu policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se 51-godišnjakinja s područja te županije nije pridržavala epidemioloških mjera i izolacije koja joj je određena od 9. do 18. studenoga zbog dijagnosticirane zarazne bolesti Covida-19 te je napuštala prebivalište i putovala javnim prijevozom.

Policija sumnja kako je okrivljenica 16. i 17. studenoga svjesno napustila mjesto prebivališta te se koristila javnim prijevozom kako bi otputovala u drugi grad na području županije čime je uzrokovala opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima. Policija će mjerodavnome državnom odvjetništvu protiv nje podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Nastavite čitati