Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Zatvara se Xató, možda najuzbudljiviji bistro u Zagrebu; na njegovo mjesto u Petrinjskoj dolazi RougeMarin

Kratko smo se čuli s vlasnicima, Marinom Medakom i Tvrtkom Šakotom

ZADNJA IZMJENA: sij 30, 2018
Foto: Borko Vukosav

Xató, restoran koji su prošle godine u Petrinjskoj 2 zajedno otvorili chef Tvrtko Šakota i chef i vlasnik RougeMarina Marin Medak, i koji je vrlo brzo postao jedno od uzbudljivijih i važnijih mjesta na zagrebačkoj restoranskoj sceni, postaje RougeMarin. Kako je prvi pisao gastro blog Kult Plave Kamenice, Medak je otkupio Šakotine udjele u tri brenda koji su zajedno razvili: Xatu, Taco’s & Burger Barru i mesnici Santoku.

“Ja sam kupio Tvrtkov udio, a nastavljamo raditi na drugim projektima o kojim ćete biti pravovremeno obaviješteni. Razvijamo nove platforme na kojima ćemo moći raditi kvalitetnije i na kojima ćemo moći bolje prenijeti znanje”, rekao nam je Medak, zasad ne ulazeći detaljnije u buduće planove.

Nastavljaju surađivati na novim projektima

Xató će, dakle, sada, kaže Medak, postati RougeMarin City, a ponudom se ne bi trebao previše razlikovati od prvog RougeMarinovog bistora u prostorima bivše Tvornice električnih žarulja (TEŽ), u ulici Frana Folnegovića.

Xató Borko Vukosav

“Lakše mi je raditi na taj način, da imam dva slična lokala, nego da u dva različita restorana imamo konstantu borbu s dobavljačima koji ne mogu ispoštovati kvalitetu”, objašnjava Medak odluku zašto Xató postaje RougeMarin.

Šakota se baca na eksperimentalnu kuhinju

O Xatu se, otkad je otvoren u travnju 2017., pisalo kao o najmodernijem hrvatskom restoranu, vrlo progresivnog koncepta koji je neumorno gurao njegov glavni chef Šakota. On će se sada, piše KPK, više posvetiti eksperimentalnoj kuhinji koja bi trebala uključivati i suradnju sa znanstvenicima.

Sa Šakotom smo se čuli, ali nam o novom projektu nije mogao puno govoriti. “Nemam vam još što reći. Znat će se više kroz par tjedana, kada budem imao kompletniju priču. Radi se o preozbiljnom projektu i ne bih o njemu govorio dok se ne posloži do kraja”, rekao je kratko.

Jerko Mihaljević
Telegram autor
729 članaka Više o autoru
Više s weba