Ovo bi moglo biti korisno: izumljen je skener za kožu koji spojite na iPhone pa vam javi što ne valja s njom

Neutrogenin SkinScanner i aplikacija Skin360 sugerira kako popraviti situaciju

ZADNJA IZMJENA: sij. 8, 2018

Johnson&Johnson, kompanija koja je vlasnik branda Neutrogena, objavila je prije nekoliko dana da su napravili dodatak za iPhone, skener i aplikaciju koji bi nam trebali pomoći da uočimo sve probleme na koži, piše The Verge.

Ovaj proizvod, nazvan SkinScanner, pričvršćuje se na gornji dio iPhonea i koristi kombinaciju senzora, a trebao bi korisnicima pružati uvećanu slike kože na licu. Skener se bežično sinkronizira s mobilnom aplikacijom Skin360, koja pokazuje zdravlje kože kroz vremenski period i sugerira na koji način možete poboljšati izgled kože.

Pokazuje razinu vlage, bore i veličinu pora

Neutrogenin SkinScanner bit će predstavljen na godišnjoj CES konferenciji koja je počela ovog tjedna u Las Vegasu. Ovaj skener je posljednji u nizu proizvoda za uljepšavanje koji su se pojavili posljednjih godina, a koji predstavljaju nastojanja kompanija da tradicionalni proizvodi usvoje digitalne strategije da bi došli do mlađih, tehnički pismenijih konzumenata. SkinScanner je napravljen u suradnji s njujorškom kompanijom Fitskin.

Skener koristi 12 LED svjetlo i leće za uvećanje od 30 puta da bi uhvatio što bližu sliku kože. Ima i senzor za vlagu, oko ruba leće. Otvorite aplikaciju, pritisnete spravu direktno na lice i načinite seriju slika. Slike, naravno, neće biti glamurozne, pokazuju razinu vlage, bore i veličinu pora. Aplikacija uspoređuje vašu kožu s drugim korisnicima slične dobi. Zatim daje rezultat na skali do 100, za svaku od kategorija.

SkinScanner Neutrogena

Osim toga, aplikacija ima i dugme za unapređenje stanja kože koje vas vodi do Neutrogena proizvoda. Tu dolazimo do dijela u kojem će ljude pokušati nagovoriti na kupnju. Na primjer, sugerirat će vam da trebate kremu za sunce, mlijeko za čišćenje ili retinol, hijaluronsku kiselinu. Ovoga trenutka SkinScanner je fokusiran na estetiku, neće pokušati davati savjete o aknama ili otkrivati melanom jer bi tada uređaj trebao dozvolu FDA, Američke agencije za lijekove.

Skener radi samo s iPhoneima

Skener funkcionira samo s iPhoneima i usmjerava ih samo prema Neutrogena proizvodima, ali se očekuje da će proširiti ponudu. Izgleda da bi senzor za vlažnost kože mogao biti zanimljiv, ali neki dermatolozi smatraju kako takvi gadgeti za skeniranje kože, odnosno praćenje bora i prosudba o porama, mogu dovesti do pogrešnog ponašanja potrošača.

Molly Garris, starija menadžerica u digitalnom marketingu Neutrogene, kazala je u jednom intervjuu da novi proizvod služi edukaciji ljudi na putu do ljepše kože i kako je cilj da im pomogne da detaljnije prate svoju kožu. Ona kaže da će aplikacija nuditi i savjete poput onih da ne dodirujete lice ili da odmah uklonite šminku.

Neutrogena Skin360™ aplikacija Neutrogena

Pa iako će ovo možda pridonijeti rastu prodaje Neutrogena proizvoda, The Verge se prisjeća L’Orealove pametne četke za kosu iz prošle godine, o kojoj su napisali ovo: “Kladimo se da ono što prosječna žena želi od rutine za uljepšavanje (osim da se osjeća ljepše kad je gotova) je da joj treba manje vremena i da manje košta. A tome kompanije za uljepšavanje nikada neće udovoljiti. Njihove su potrebe posve suprotne od naših. Njihov je jedini interes da pomislimo da nam treba više proizvoda i da na njih potrošimo više novaca”.

Eva Benedik
Telegram autor
1442 članka Više o autoru