Ovo je lijepo: studenti medicine žele svim klincima koji će Božić provesti u zagrebačkim bolnicama donijeti poklon

Prikupljaju poklone koje će potom podijeliti klincima uz božićne pjesme. Pridružili su se i studenti drugih fakulteta

ZADNJA IZMJENA: pro 13, 2018
Foto: https://www.facebook.com/events/1668387266600950//facebook/screenshot

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu imaju divnu ideju; žele svim klincima koji će, umjesto u svojim domovima, božićne blagdane provesti po zagrebačkim bolnicama malo uljepšati te dane. Svakome od njih planiraju dostaviti poklon.

Pokrenuli su akciju koju su, pomalo sentimentalno, nazvali ‘Pedijatrijska božićna čarolija’, a ideja je, dakle, skupiti dovoljno poklona kako bi baš svako dijete koje je hospitalizirano ovih blagdana dobilo dar. Inicijativu je pokrenulo nekoliko studenata Studentske sekcije za pedijatriju, a mi smo razgovarali s jednom od njih; Katarinom Šikić. Ona nam je rekla da su blizu ostvarenju cilja. “Za sad nam ide, imali smo inventuru poklona i na dobrom smo putu”, kaže.

Poklon i božićni ugođaj

Napominje da kod djece nije samo stvar u poklonima, već u cijelom doživljaju Božića. Uhodavanje u cijelu stvar imali su prošlog tjedna, kad su za blagdan svetog Nikole posjetili djecu na pedijatrijskom odjelu KBC Zagreb. Osim što su im podijelili darove, dvojica studenata svirali su gitare i izveli cijeli repertoar božićnih pjesama. “Primali su i glazbene želje, pa je tako jedna djevojčica tražila da joj sviraju pjesmu iz crtića Frozen. Atmosfera je bila super”, priča 23-godišnja Katarina.

Na kraju su se uključili svi; djeca, odrasli i osoblje s odjela. “Ubrzo su nam se pridružila sva djeca kojima to zdravstveno stanje dopušta. Pomogli su nam i u dijeljenju poklona, išli su s nama od sobe do sobe”, priča. “Marko, koji je bio obučen u svetog Nikolu, kaže da se u cijelom životu nije fotkao toliko kao taj dan”, smije se. A sada najavljuje sličan program i za Božić.

Objavljuje Studentska sekcija za pedijatrijuČetvrtak, 6. prosinca 2018.

Pridružili su se i drugi studenti

Plan im je, dakle, pokriti sve pedijatrijske odjele i dječje bolnice u Zagrebu i nadaju se da će uspjeti. U njihovu akciju uključili su se i ostali studenti Medicinskog fakulteta, ali i drugih fakulteta, poput studenata Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Ako se želite uključiti u prikupljanje poklona, što najtoplije sugeriramo, možete ih ostaviti na nekoj od ovih lokacija:

  • Šalata 3 (glavna zgrada Medicinskog fakulteta)
  • Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar
  • KBC Zagreb (u Edukacijskom centru ili Centru istok)
  • Klinika za dječje bolesti- Klaićeva (u tajništvu Klinike za kirurgiju).
  • Možete se javite e-mailom na adresu: [email protected], a možete provjeriti i Facebook stranicu događaja.

 

Josipa Lenić
Telegram autor
43 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program