Max je prije godinu i pol nestao iz vrta u Čakovcu, sad je pronađen – u Dubravi. Čuli smo se s vlasnikom

Nikome nije jasno kako je došao do Zagreba, ali čini se da se netko lijepo brinuo o njemu

ZADNJA IZMJENA: ruj 23, 2020
Foto: Azil Dumovec

Iz azila Dumovec danas u objavili jednu divnu vijest. Pronađen je jedan pas, nakon godinu i pol. Max je nestao 2019. u Čakovcu, a u ponedjeljak je pronađen u Zagrebu -lutao je Dubravom. Ekipa iz Dumovca po dojavi je stigla na teren po psa, a njegovog vlasnika, Juricu Belovića, zvali su čim su očitali čip. Gospodin je ostao u šoku kada je čuo da je njegov ljubimac nađen nakon toliko vremena i to u Zagrebu.

Ovaj njemački lovni terijer nestao je iz vlastitog dvorišta, a u komentarima ispod objave Dumovca ljudi su odmah počeli nagađati da ga je netko ukrao. “Netko ga je maznuo pa kad mu je dosadio, iskrcao ga na cestu… Drago mi je da se vraća doma”, napisala je gospođa Zrinka. Kako ne bismo previše nagađali, Telegram je nazvao vlasnika koji nam je ispričao detalje.

Iza Maxa je velika pustolovina!Šteta što ne možemo saznati njezine detalje. Prije više od jedne godine ovaj je njemački…

Posted by Azil Dumovec on Tuesday, September 22, 2020

‘Netko se brinuo za njega’

Kako nam 47-godišnji Belović kaže, Max je iskoristio trenutak nepažnje i provukao se kroz rupu u ogradi. “Našao je tu jednu rupu i samo je nestao iz dvorišta i to u veljači prošle godine. Bila je to velika žalost, ali nakon pola godine nekako sam se prestao nadati da ću ga ikad više vidjeti”, priča nam.

Nedavno je čak počeo razmišljati da uzme drugog psa, a onda je dobio poziv iz Dumovca. “Prvo mi je bio šok, ali stvarno sam se razveselio kada sam čuo da je nađen. Kažu mi iz Dumovca da je uhranjen i da se netko brinuo za njega sve ovo vrijeme”.

Četverogodišnji Max sada se vraća kući. “Sve je dogovoreno, u subotu idem po njega u Dumovec”, govori nam Belović i dodaje: “Nikome nije jasno kako je završio skroz u Zagrebu, ali sigurni smo da je bio kod nekoga. Izgleda da je i od njih sada odlutao”, zaključuje.

Željka Orešković
Telegram autor
1220 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program