Život

Ovo je stvarno sramotno: splitski portal objavio lažnu vijest da je umro Oliver

Ljudi su se na društvenim mrežama opraštali od živog Olivera, zbog članka koji je, na kraju, Splitski dnevnik uklonio sa svojih stranica

Portal Splitski dnevnik, koji je dio RTL-ove mreže, maloprije je objavio da je umro Oliver Dragojević. Vijest se, očekivano, vrlo brzo proširila društvenim mrežama, no pokazala se lažnom. Izvori koje je nakon objave Splitskog dnevnika kontaktirao Telegram potvrđuju nam kako je legendarni pjevač živ, a u međuvremenu je i na njegovoj službenoj Facebook stranici objavljeno kako je “Oliver dobro i liječenje se nastavlja”.

Oliver je dobro i liječenje se nastavlja.Molimo, ne vjerujte dezinformacijama koje trenutno kruže!

Splitski dnevnik na neko je vrijeme članak o Oliveru uklonio. Zatim su ga opet objavili, no više ne kao glavnu vijest na naslovnici, nego tek u zaglavlju i onda su ga, prije desetak minuta, ponovno posve uklonili s portala.

Naslovnica im je neko vrijeme izgledala ovako:

 

Zatim su vijest stavili samo u zaglavlje:

Trenutne informacije svih ozbiljnih medija

Nadalje, u prvoj verziji kao autorica bila je navedena novinarka Jelena Šarić, da bi u nekom trenutku urednici maknuli njezino ime i tekst potpisali sa Splitski dnevnik. U svim verzijama teksta stajala je rečenica kako su vijest ‘neslužbeno doznali s odjela onkologije’, što se naprosto ne radi.

Prema trenutnim informacijama svih ozbiljnih medija u zemlji, najveći hrvatski pjevač u splitskoj je bolnici i živ.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu