Ovo je video vozača koji namjerno skreće u lokvu i divljački zalijeva pješakinju. Bit će divno kad mu stigne kazna

Video je snimljen u Velikoj Britaniji, a kazna bi mogla biti oko 43 tisuće kuna

ZADNJA IZMJENA: lis 21, 2019
Foto: screenshot Facebook

Jedan vozač ili vozačica Audija snimljen je u britanskom Staffordshireu 11. listopada kako se namjerno zaletava prema lokvi i divljački šprica pješakinju koja je hodala po nogostupu. Zbog toga ga sada traži policija, a prijeti mu i do pet tisuća funti kazne, odnosno nešto više od 43 tisuće kuna, piše LADBible.

Na videu, koji je snimila Doeloris Stigess kamerom koju ima u svom automobilu kod vjetrobranskog stakla, vidi se kako Audi ubrzava i naglo skreće u blatnjavu lokvu, a sve kako bi pošpricao sirotu ženu koja je u jednom trenutku bezbrižno hodala ulicom, a u drugom je bila potpuno mokra.

Policija je potvrdila da istražuje slučaj

Iako je vozač Audija, poput pravog frajera, brže bolje odjurio, Doeloris se zaustavila kako bi provjerila je li žena u redu i treba li joj kakva pomoć. Inače, prema tamošnjem zakonu, namjerno špricanje pješaka smatra se bezobraznom i neopreznom vožnjom i kazna može biti 5000 funti za svakog vozača motornih vozila koji nije uzeo u obzir dobrobit ostalih sudionika u prometu.

Inače bi kazna najvjerojatnije bila samo 100 funti i tri kaznena boda, ali ona raste ako se jasno vidi da je vozač bio nekompetentan, sebičan, nestrpljiv i agresivan, što je ovdje bio slučaj. Video je prvo podijeljen u Facebook grupi Staffordshire Tactical Information Group, a vozačica koja je to sve snimila napisala je kako je podatke o vozaču, kao i snimku, proslijedila policiji: “Uživaj u kazni i bodovima koje ćeš dobiti”, napisala je i dodala kako je pješakinja bila jako potresena.

Tamošnja policija potvrdila je da istražuju incident, a glasnogovornik je kazao: “Dobili smo snimku, trenutno istražujemo prometni prekršaj koji se dogodio i pokušavamo doći do vlasnika Audija”. Zamolili su i građane da se jave ako su svjedočili incidentu.

Željka Orešković
Telegram autor
1146 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program