Ovo na snimci je čovjek koji, negdje kod Daruvara, divljački mlati psa. Nitko mu ga ne želi oduzeti

Na snimci vidimo muškarca koji nogom i štapom tuče psa

ZADNJA IZMJENA: kol 9, 2020

Udruga za pravnu zaštitu životinja Animalex ovaj je tjedan objavila uznemirujuću snimku mučenja pasa kod Daruvara. Kako su objasnili na svojoj Facebook stranici, video su primili prošli tjedan, a na njemu se, između ostalog, vidi muškarac kako nogom mlati psa koji cvili.

Iako bi logičan zaključak bio da je snimka dovoljan razlog da policija izađe na teren, oduzme životinje i podnese prijavu protiv vlasnika, iz nastavka njihovog posta vidimo da se to nije dogodilo.

Zvali i inspekciju

“Prvotno su građani još prošli tjedan samostalno prijavili kazneno djelo PP Daruvar, na što su nakon obavljenog obavijesnog razgovora dobili odgovor da ovo kazneno djelo nije u njihovoj nadležnosti”, pišu.

Kako kažu, Animalex je slučaj prijavio i veterinarskoj inspekciji, no ni oni na kraju nisu oduzeli pse. “Napravili smo dvije prijave, prvo je bila prekršajna prijava veterinarskoj inspekciji gdje sam spomenula sve uvjete i ozljede koje su prekršajne prema zakonu i prema kojima inspektor ima odmah oduzeti životinje”, rekla je za Dnevnik.hr Iris Ban-Krošelj iz Udruge.

Od prijave do izlaska inspektora prošli su dani, kaže, no psi su i dalje s vlasnikom. “Veterinar je pri izlasku čipirao i cijepio dva psa. Tamo se ukupno nalaze tri psa i četiri šteneta. Inspektor tvrdi, iako to nije moguće, barem prema fotografijama i snimkama, da baš taj video u kojem čovjek nogom gazi po glavi psa – nije vidio”, kaže Ban-Krošelj.

Čekaju DORH

Nova TV u međuvremenu je pitala i policiju zašto nije reagirala. “Mi smo imali dojavu o mučenju životinja u Doljanima, no kako smo utvrdili da je na teren izašla veterinarska inspekcija, mi nismo izlazili. Za takve slučajeve nadležni su veterinarska inspekcija i komunalni redar”, rekao je glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved.

Kako kaže Ban-Krošelj, sad je sve na DORH-u kojem je kaznena prijava predana 4. kolovoza. “Od veterinarske inspekcije ne očekujemo ništa. U kaznenom postupku i u presudi suda odlučuje se o trajnom oduzimanju životinja. Od državnog odvjetništva očekujemo da pogledaju videosnimke i uvide kako se rade o mučenju životinja. Oni predmet uzimaju u obradu od ponedjeljka. Sad ćemo koristiti sva sredstva koja su nam dostupna, očekujemo bezuvjetnu zatvorsku kaznu za počinitelja ovih strašnih mučenja pasa”, rekla je.

*TEŠKO ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA U DARUVARU*

🔴NOVO KAZNENO DJELO MUČENJA ŽIVOTINJA U DARUVARU(PROŠLI TJEDAN)🔴UPDATE: pod sljedećim linkom imamo LIVE obraćanje u vezi ovog slučaja i današnjeg izlaska veterinarske inspekcije na terenhttps://www.facebook.com/events/242705873388816/MOLIMO VAS DA PROČITATE POST DO KRAJA PRIJE POSTAVLJANJA PITANJA, JER SVE SMO DETALJNO NAPISALI.Prošli tjedan primili smo mučna videa te su poduzete sve radnje kako bi se počinitelj kaznenog djela mučenja životinje te brojnih prekršaja po Zakonu o zaštiti životinja i Zakona o veterinarstvu sankcioniralo. Počinitelj J.C. je starija muška osoba, a biti će prekršajno i kažnjeno gonjena. U komentarima ovog posta objavit ćemo vam sve prijave.Ispoštovati ćemo obećano te javno objaviti imena svih službenika koji su sudjelovali u postupku. ‼️Prvotno su građani još prošli tjedan samostalno prijavili kazneno djelo PP Daruvar, na što su nakon obavljenog obavijesnog razgovora dobili odgovor da ovo kazneno djelo nije u njihovoj nadležnosti. Ovakav odgovor, po izjavi prijaviteljice, dao im je krim inspektor Goran Bogatić. Zadnjih 2 dana zvali smo spomenutu PP kako bi smo kontaktirali inspektora da se očituje o svojim navodima. Na telefon nisu odgovarali, ali kontaktirati ćemo glasnogovornika te PP pisanim putem objasniti da ovaj predmet jest u njihovoj nadležnosti.Slučaj smo prijavili prvo veterinarskoj inspekciji te slučaj i čitavu dokumentaciju stavili na znanje višem veterinarskom inspektoru dr.vet.med. Mislavu Kučenjaku. Inspekcija je isti dan organizirala izlazak na teren te će uskoro biti privremeno oduzeti svi psi zlostavljača (3 odrasla psa i određeni broj štenaca). Veterinarsku inspekciju prvu smo na teren poslali iz razloga što su stručnjaci u svojoj profesiji te smo im(kako ćete vidjeti u prijavi) napomenuli da detaljno sastave zapisnik jer će taj zapisnik i ostala dokumentacija koju sastave biti dokaz u kaznenom postupku, a sam inspektor jedan od glavnih ispitanika, očevidac i svjedok.Kaznena prijava naslovljena je na nadležno državno odvjetništvo ODO Bjelovar, kako ćete i vidjeti prema fotografijama iz komentara. Nakon provedenog kaznenog postupka, psi se presudom trajno oduzimaju vlasniku. Do okončanja pri će biti oduzeti privremeno, ali tijekom čitavog postupka biti će zbrinuti u skloništu. Sve poviše opisane radnje zakonski su tijek.Psi su živi i biti će oduzeti po hitnom postupku.Dalje ćemo vas redovito obavještavati o ovom predmetu.Svi mediji koji su voljni prenijeti priču s ostalim detaljima, mogu nas kontaktirati u inbox. 📲📲📲📲☎️💻OBJAVA IMENA POČINITELJA:Shvatite da me smijemo otkrivati imena počinitelja, jer je to isto kažnjivo. Ne znam kome bi bilo u interesu da se nas kazni i da više ne možemo raditi sve ovo što radimo.MOLIMO VAS DA SVI SHAREATE OVAJ VIDEO! 📲📲📲📲📲📲📲📲📲Vaš ANIMALEX TIM

Posted by ANIMALEX-Udruga za pravnu zaštitu životinja on Tuesday, August 4, 2020

Više s weba
Ostanite uz telegramov program