Život

Ovo su Matija i njegov vjerni, mili pas Rex. Rexa više nema, netko ga je ustrijelio

Cijela obitelj Pogorić bila je jako vezana za svog dobroćudnog diva koji je jedan dan samo nestao

Obitelj Pogorić iz malog zagorskog mjesta Mihovljan, kod Krapine, pet je dana tragala za svojim ljubimcem Rexom, a onda su ga pronašli mrtvog. Netko ga je ustrijelio.

Rex je, priča nam danas Višnja Pogorić, kućni ljubimac koji je stalno bio uz njihovu obitelji i svugdje ih je pratio u korak. Ponekad je znao otići od kuće, ali to nikad ranije u malom mjestu nije bio problem.

“Mogao je jer dvorište nije bilo potpuno ograđeno, ali nikada se nije dogodilo da smo za njim morali krenuti u potragu”, priča. No ovaj put, kada su vidjeli da ga nema, odlučili su sumještane i ostale zamoliti za pomoć.

Rex je uvijek pratio nepokretnog Matiju

“Oglasili smo da ga tražimo preko Facebooka mog sina Matije, koji se inače jako vezao za Rexa. Kako je Matija nepokretan, Rex ga je uvijek pratio u šetnji i stalno su bili zajedno pa je nestanak peseka sinu teško pao”, priča nam Vesna. Kaže da je Rex bio mješanac star oko 5 godina, vrlo umiljat i u potpunosti bezopasan. Pravi nježni div. Stoga ih je činjenica da ga je netko ubio još više pogodila.

“Jučer me zvala prijateljica i rekla mi je da je njen sin pronašao mrtvog crnog psa. Poslala mi je i slike i vidjela sam da je to Rex. Potom smo sin i ja išli po njega i pokopali smo ga. Moju djecu je to sve jako pogodilo, baš smo svi jako žalosni. Jučer sam toliko plakala, baš je bio mili”, govori nam gospođa Višnja.

Nestao je pas u okolici Mihovljana. Odaziva se na ime Rex. Nema ga već 3 dana, pas je umiljat i bezopasan. Molimo vas ako ga vidite javite se na broj 092 174 9960 Matija Molim da dijelite objavu hvala!!

Posted by Matija Pogorić on Wednesday, November 18, 2020

Na pitanje jesu li slučaj prijavili policiji, odgovara da nisu. “Kaj da prijavim, ne znam tko je to učinio. Ako je nekome smetao mogli su zvati šinteraj pa bih ja platila i došla po njega. Ne mogu tvrditi da su lovci, ali ako su zbilja oni, trebali bi više paziti”, govori gospođa Višnja.

‘Jadni mi s takvim lovcima’

Da su pronašli Rexa objavio je i njen sin Matija na Facebooku. Zahvalio je svima koji su im pomogli tražiti psa, ali i poručio ljudima da čuvaju svoje ljubimce.

“Svi smo jako tužni! Čuvajte svoje peseke jer ima ljudi koji ih baš i ne vole i misle da imaju pravo ubijati ih. Želim poručiti osobi koja je to učinila i koja je sigurno ponosna na svoj čin da se posrami jer nije imala nikakva prava ubiti mog peseka, a ako je ta osoba kojim slučajem lovac, onda jadni mi s takvim lovcima i lovačkim društvima. SRAMITE SE!”, napisao je 26-godišnji Matija.

Njegova majka kaže da bi voljela imati još jednog takvog, ali da djeca sada to ne žele jer se ne žele više vezati. “No, vjerojatno ćemo opet uzeti psa, kad se sva ova tuga malo slegne”, kaže.

Zahvaljujem svima koji su dijelili moju objavu da tražim psa. Evo javljam da smo ga pronašli, ali nažalost, mrtvog -…

Posted by Matija Pogorić on Saturday, November 21, 2020

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu