Ovog slonića spasili su kad je bio star tek nekoliko tjedana, a danas je pravi zaigrani kućni ljubimac

Trenutno s vlasnicom živi u njenom utočištu za divlje životinje u Zimbabweu

ZADNJA IZMJENA: velj 12, 2016
Foto: Screenshot/YouTube

Ovo je slonić Moyo, danas ima 14 mjeseci i živi sa svojom vlasnicom Roxy Danckwerts u njenom utočištu za divlje životinje u Zimbabweu, ali život mu nije započeo baš bajno. Naime, kad je bio star tek nekoliko tjedana ostao je sam i napušten od svog krda, zatim se skoro utopio prelazeći rijeku, a onda su ga u zadnji čas od bijesnih hijena spasili rendžeri iz utočišta Wild Is Life.

Roxy je tada postala nova, zamjenska mama malom, uplašenom sloniću, koji je sada jednostavno ne može prestati slijediti, piše Bored Panda. “Prepoznaje moj glas, moj miris i nekako uvijek zna gdje se nalazim. A kako? Nemam pojma”, ispričala je Roxy. U početku, kad je još bio malen, njegovo motanje po kući i nije bio toliki problem, no kako postaje sve veći, postaje i sve teže izaći na kraj s njegovim nepodopštinama.

Roxy priznaje kako će joj to biti užasno teško, no zna da će ga, kada dovoljno naraste, morati pustiti u divljinu, kako bi mogao nastaviti život u svom prirodnom staništu.

Roxy već godinama pomaže divljim životinjama

Moyo se ne odvaja od nje
Moyo se ne odvaja od nje Screenshot/YouTube

Roxy već gotovo 20 godina pomaže napuštenim divljim životinjama, ali kaže kako je za ovog slonića ipak nekako posebno vezana. “On je jedan od onih životinja s kojima sam ostvarila jedinstvenu vrstu povezanosti, prijateljstva, ljubavi i povjerenja.”, kaže.

Moyo voli ulaziti u kuhinju i sjediti na kauču

“Bit će mi teško pustiti ga kad odraste. No, sigurna sam da je to najbolja odluka. Za njega, koji je još uvijek samo beba, želim sve najbolje, a najbolje je upravo to da ga pustim da bude slobodan u divljini i da sam donosi odluke”, ispričala je.

Vlatka Ernečić
Telegram autor
515 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program