Ozbiljan porast: Imamo 91 novi slučaj. Dvije osobe su umrle

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je podatke o novooboljelima

ZADNJA IZMJENA: kol 11, 2020
Foto: Josip Regovic/POOL/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

U protekla 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze, a dvije osobe su preminule, javlja Nacionalni stožer. Umrle osobe su žene, jedna je iz Osijeka – ’46. godište, druga je iz Vinkovaca – ’41. godište.

Broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 618. Među njima je 115 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 5 pacijenata.

Preminulo 160 osoba

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5740 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 160 preminulo, a 4962 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2111 osoba. Do danas je ukupno testirano 130 688 osoba, od toga 1309 u posljednja 24 sata.

Najgore u Splitsko-dalmatinskoj

Županijski stožeri ranije danas iznijeli su svoje podatke o novozaraženima. Prema njima, najgore stanje je u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje su zabilježili 24 nova slučaja zaraze. Njih je danas ponovno slijedio Zagreb, koji već drugi dan bilježi 17 novozaraženih. Odmah potom slijedile su Vukovarsko-srijemska, te Šibensko-kninska županija koje su imale po šest novih slučajeva zaraze.

Iz lokalnih stožera ponovno su se mogla čuti upozorenja vlasnicima klubova na moru iz kojih, kako su kazali, stiže dio zaraženih hrvatskih turista. Posebna kritika upućena je iz Zagreba iz kojeg su kazali kako je od 17 zaraženih 14 vezano uz ljetovanje i zabavu u noćnim klubovima na moru.

Podacima vezanim uz širenje zaraze treba dodati i onaj o jednom smrtnom slučaju o kojem je izvijestio osječko-baranjski stožer. U Osijeku je, naime, od posljedica bolesti preminula žena 1946. godište. Jučer smo imali 45 novih slučajeva i jednu smrt.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program