Pacijent u Čakovcu umro jer su mu tijekom hemodijalize ubrizgali dezinficijens?

Predsjednica Upravnog vijeća bolnice Čakovec potvrdila je kako se dogodila greška

ZADNJA IZMJENA: ruj 30, 2020
Foto: Dnevnik.hr

Tijekom rutinske terapije hemodijalize jučer je u Županijskoj bolnici u Čakovcu umro 62-godišnji pacijent. Iz bolnice su brzo priznali da je pacijent umro zbog pogreške tijekom tretmana, kada su mu tijekom hemodijalize dali krivo sredstvo.

U Dnevniku Nove TV su pak istaknuli kako bi to krivo sredstvo moglo biti dezinficijens, odnosno da je pacijentu u žilu ubrizgan umjesto fiziološke otopine. Kažu kako su doznali i da su uz pacijenta bile dvije medicinske sestre.

Predsjednica Upravnog vijeća bolnice Čakovec dr. sc. Sonja Tošić Grlač u gostovanju za Novu TV je izrazila je sućut obitelji preminulog pacijenta i kazala da sestre koje su uključene u ovu tragediju više ne rade.

‘Greška je moguća’

Upitana kako je moguće da se dogodila ovakva pogreška, dr. Tošić Grlač izjavila je kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara. „Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila“, tvrdi Tošić Grlač..

Napomenula je kako se sve dogodilo jučer navečer te izjavila kako će se provesti interni nadzor, a u sklopu toga su već danas uzete izjave sudionika nesretnog događaja. Kaže i kako će se sve analizirati nakon čega će donijeti mišljenje. “Danas je u bolnici bila policija, Državno odvjetništvo, a njih zanima što se dogodilo i čija je krivnja. Izuzeli su i neku dokumentaciju“, kaže dr. Tošić Grlač.

Tijelo 62-godišnjaka prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje bi se trebalo točno utvrditi od čega je pacijent preminuo. Ravnatelj bolnice ranije je izrazio žaljenje zbog kobne pogreške, obećavši potpunu transparentnost u izvještavanju javnosti o razvoju događaja. Sin je događaj prijavio čakovečkoj policiji kao kazneno djelo.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program