Život

Papa Franjo snimljen kako ležerno izlazi iz dućana, kupio si je CD

Slučajno se ispred našao novinar koji ga je snimio. Iz trgovine su rekli da papa godinama kod njih kupuje CD-e, jako voli klasičnu glazbu

Pope Francis gets out of a car as he arrives for a welcoming ceremony at the Presidential Palace in Bratislava, Slovakia on September 13, 2021. - The Pope is on a four-day visit in Slovakia, where he will meet with Holocaust survivors and members of the Roma community. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
FOTO: AFP

Papa Franjo, ljubitelj klasične glazbe, iskrao se u utorak navečer iz Vatikana i posjetio svoje stare prijatelje koji drže prodavaonicu glazbenih kompantnih diskova u Minervinoj ulici te je ondje kupio jedan CD. Posjet je trebao ostati privatan i tajan, no Javier Martinez-Brocal, urednik televizijske kuće Rome Reports slučajno se ondje zatekao te ga je snimio i sve objavio na Twitteru i YouTubeu.

U trgovini StereoSound nasuprot Panteonu, Franjo se zadržao nešto više od 10 minuta. Glasnogovornik Vatikana je rekao da je papa onamo otišao blagosloviti trgovinu jer je nedavno obnovljena.

Martinez-Brocal je Reutersu rekao da su mu vlasnici trgovine otkrili kako su se s Franjom sprijateljili prije mnogo godina dok je još bio nadbiskup Jorge Mario Bergoglio, a potom i kardinal.

Voli Beethovena, Mozarta i Bacha,

Papa je posjećivao StereoSound i ondje kupovao ploče ili nosače zvuka s klasičnom glazbom dok je u Rimu boravio zbog crkvenih poslova. Tada je odsjedao u obližnjoj rezidenciji za gostujuće svećenike.

Otkrili su i da su papi dali CD s klasičnom glazbom, no odbili su biti konkretniji. Poznato je da Franjo voli Beethovena, Mozarta i Bacha, ali i tango glazbu svoje rodne Argentine. Na videosnimci se vidi papa kako zaobilazi blindirane automobile dok napušta trgovinu i ulazi u bijeli Fiat 500 s vatikanskim tablicama.

Ovo nije prvi put da Franjo posjećuje neku rimsku trgovinu. 2015., dvije godine nakon ustoličenja naručio je nove naočale od jednoga rimskog optičara. Trebale su mu biti dostavljene u Vatikan, no odlučio je po njih otići sam.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu