Život

Par prepoznao svoju zaručničku sliku na naslovnici erotske knjige. Nisu sretni

Osim autorice, tuže Apple, Amazon i Barnes & Noble za korištenjenje fotografije

Većina parova s ponosom čuva fotografije zaruka i vjenčanja. Tako se jedan anoniman par iz Ohija prilično iznenadio kada je ugledao i shvatio da je njihova fotografija sa zaruka poslužila za naslovnicu e-knjige koja se bavi mekom pornografijom nazvana ‘A Gronking To Remember’.

Knjiga autorice Lacey Noonan bavi se domaćicom koja je zaluđena zvijezdom američkog nogometa Robom ‘Gronkom’ Gronkowskijem iz New England Patriotsa koji je u vrijeme kad je knjiga izašla dao do znanja da nije pretjerano uvrijeđen korištenjem njegova lika u knjizi. Dapače, prilikom gostovanja u showu Jimmy Kimmel Live pročitao je i nekoliko odlomaka iz knjige.

Navijaju za protivničku momčad

No, par čija fotografija se pojavila na naslovnici knjige nije bio pretjerano uzbuđen oko cijele priče. Poduzeli su i pravne korake nakon što je, kako tvrde, bez dozovole korištena njihova zaručnička fotografija. No, oni osim autorice Noonan, tuže i Apple, Amazon te Barnes & Noble, koji su prodavali knjigu na internetu.

Tvrde da su iskoristili sliku bez dozvole i to na uvredljiv način. Također žena je napisala da ih je još više cijela priča pogodila jer je njezin, danas, muž ljubitelj protivničke ekipe Jetsa.

Cijeli slučaj će završiti na Federalnom sudu u Ohiou gdje će se vjerojatno Apple i drugi prodavači elektroničkih knjiga pokušati obraniti tvrdnjom da nisu krivi za poteze autora knjiga.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu