Site icon Telegram.hr
Život

Pljačkaši pokrali Bvlgari u Parizu, iznijeli nakit vrijedan 10 milijuna eura, no brzo su uhvaćeni

Upali su u čuvenu draguljarnicu na Place Vendome

FOTO: Profimedia

Naoružani pljačkaši upali su u utorak u draguljarnicu Bvlgari na luksuznom trgu Place Vendome u Parizu i oteli nakit vrijedan 10 milijuna eura, objavila je policija koja je počinitelje uskoro uhitila.

Tri naoružane i maskirane osobe opljačkale su nešto prije podneva nedavno preuređenu zlatarnicu na trgu u središtu Pariza, blizu hotela Ritz. Trojica su pobjegla automobilom, a četvorica pomagača odjurila su na skuterima. Prisiljen napustiti vozilo, trojac je pobjegao pješice prije nego što ih je policija uhitila.

Česte pljačke posljednjih mjeseci

I druge prodavaonice nakita u Parizu posljednjih su mjeseci bile na meti pljačkaša. U srpnju je iz zlatarnice Chaumet blizu Champs-Elyseesa ukradena roba vrijedna gotovo 2 milijuna eura, iako je plijen kasnije pronađen, a osumnjičeni uhićeni.

Razbojnici su isti mjesec napali i draguljarnicu Dinh Van u središtu Pariza. Povijesni Trg Vendome smatra se srcem francuskog luksuza. Ondje svoje prestižne trgovine imaju Chanel, Boucheron u vlasništvu Keringa i Richemontov Van Cleef & Arpels.