Počelo zatvaranje klubova zbog nove mjere; prva je popularna Makarana

Odlučili su zatvoriti nakon odluke Nacionalnog stožera da ograniči radno vrijeme barova i klubova do ponoći

ZADNJA IZMJENA: kol 14, 2020
Foto: Makarana bar/Facebook
Što se upravo događa s koronavirusom:

Izgleda da je počelo zatvaranje lokala nakon odluke Nacionalnog stožera da ograniči radno vrijeme kafića i noćnih klubova. Tako je među prvima vijest o zatvaranju objavio popularni makarski klub Makarana Bar.

Svoje goste kratko su putem Facebooka obavijestili da zbog odluke nacionalnog stožera kojom je radno vrijeme barova i noćnih klubova skraćeno do ponoći više neće raditi. Najavili su otvaranje u neka bolja vremena.

Zatvaranje zbog mjera Stožera civilne zaštite

▪︎ VAŽNA OBAVIJEST / IMPORTANT INFORMATION ▪︎ @ Makarana Bar

Posted by Makarana Bar on Thursday, August 13, 2020

Da su noćni klubovi izvoriša zaraze koronavirusom spominje se već neko vrijeme, a austrijski dnevni list Heute članak o tome ilustrirao je fotografijom upravo noćnog bara Makarana iz Makarske. Naveli su kako je baš u Makarani zaraženo nekoliko zaposlenika, dok je portal Nachrichten objavio da se šest austrijskih turista zarazilo upravo tijekom ljetovanja u Makarskoj.

Stožer je već tražio bolje provođenje mjera

Dogradonačelnik Makarske, načelnik lokalnog stožera civilne zaštite Dražen Nemčić izjavio je da su s vlasnicima noćnih klubova obavljeni razgovori. “Tražili smo od njih da zatvore poslovanje zatvorenih dijelova klubova, te da bolje kontroliraju odlazak na toalet. Veliki problem predstavlja upravo ta gužva.

Inspektori civilne zaštite te državni inspektori napravili su više nadzora, a u klubovima se pojačani oprez traži i na otvorenom, da se razmaknu stolovi. I umjesto da puste, recimo, tisuću ljudi, da ih maksimalno bude 500”, objašnjava Nemčić čiji je stožer, kako doznaje Jutarnji list, kontaktiralo i austrijsko veleposlanstvo, tražeći izvještaj o situaciji sa zarazom.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program