Život

Počinje veliko preuređenje Centra Kaptol. Čuli smo se s vlasnicima i iskopali par detalja

Neće se zatvoriti cijeli shopping centar, rekonstruira se samo unutrašnjost, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja 2020.

FOTO: Borko Vukosav

Možda ste čuli vijest koja se od sinoć vrti po medijima, da se zbog preuređenja zatvara Centar Kaptol u Zagrebu. Čuli smo se s ljudima iz Supernove, austrijske grupacije u čijem se vlasništvu nalazi CK, kako bismo provjerili konkretne planove za jedan od starijih zagrebačkih shopping centara.

Kako nam kaže Blažena Lokin, PR i marketing menadžerica Supernove, Centar Kaptol zatvara se tek djelomično, a obnova kreće na jesen do kada dio trgovaca mora iseliti iz centra. Rekonstrukcija će, čini se, biti ozbiljna i velika, trebala bi trajati više od godinu dana. Kako neslužbeno doznajemo, trenutno traju pregovori s nekima od dućana koji su dosad bili unutra, ali i s potencijalno novim brendovima, zbog čega se još ne zna što će se sve nalaziti u novom Kaptolu. Ipak, neki od starih lokala i dućana ostat će unutra i tijekom cijele obnove te se neće zatvarati.

Rekonstrukcija do kraja 2020. godine

“Centar Kaptol uskoro kreće u rekonstrukciju i preuređenje. Projekt počinje u rujnu, a planirani završetak radova je kraj 2020. godine. Supernova Grupa ovim projektom planira modernizirati i osvježiti cjelokupnu unutrašnjost centra, kako bi on postao moderniji i suvremeniji s bogatijom ponudom i sadržajem”, kažu iz Supernove.

Kako nam kažu, tijekom rekonstrukcije posebno će se fokusirati na “bolju prostornu povezanost i funkcionalnost unutar centra”. Vanjski dio i fasadu nemaju namjeru dirati, projekt obuhvaća preuređenje i rekonstrukciju isključivo unutarnjeg dijela, kažu.

Evo što će i dalje normalno raditi

Iz grupacije, dakle, tvrde da Centar neće biti potpuno zatvoren jer će dio lokala i trgovina, kao i kino biti otvoreni i tijekom preuređenja te će se u njih moći normalno ući. “Cijelo vrijeme će, s mogućim manjim prekidima ili promjenom lokacije, raditi: Kaptol Boutique Cinema by CineStar kino & WOW bar; ugostiteljski objekti: Beer Bar, Khala restaurant & bar, Barbieri’s restoran, Jimmy Woo caffe bar; Et Cetera; lifestyle store, dječji Vrtić “Maleni Talenti” i Educarena; OrlandoFit Fitnes Kaptol; Bilić Vision; Husar & Tomčić škola pjevanja; Opium Frizerski salon & Opium Pets; Bonkulović Delikatese; Svijet Medija, Andrew’s Baby, Burberry i Konzum”, napominju.

Iz Supernove su nam rekli i da će se garaža te uredi u sklopu Centra Kaptol moći najnormalnije koristiti, te da će o eventualnim promjenama lokacija pojedinih trgovina i lokala, kao i privremenim zatvaranjima na vrijeme obavijestiti javnost.

Rebranding centara koje su kupili

Inače, austrijska Supernova Centar Kaptol preuzela prošle godine, kad su kupili još i Branimir centar i Centar Cvjetni u Zagrebu te City Colosseum u Slavonskom Brodu. Nisu otkrili koliko ih je ta akvizicija stajala.

Prema ovome što vidimo posljednjih mjeseci, ozbiljno su se bacili na rebrendiranje svojih centara. Naime, osim Kaptola, već nekoliko mjeseci preuređuje se i Branimir centar čija se obnova polako primiče kraju. U Branimiru je tako u posljednje vrijeme otvoren golemi Orlando fitnes, u koji smo nedavno zavirili, a prije nekoliko dana s radom je počeo i Umami. Kako su nam rekli iz Supernove, u rujnu bi svoja vrata trebala otvoriti još dva restorana.

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu