Pojavio se video studentice koja od naoružanih pljačkaša luđački brani svoju torbu, jer joj je unutra magistarski rad

Studentica iz Južne Afrike branila je jedinu kopiju svog rada

ZADNJA IZMJENA: ruj. 14, 2017
Foto: Youtube

Studentica iz Južne Afrike nije mogla dopustiti da tijekom oružane pljačke u Johannesburgu ostane bez jedine kopije svog magistarskog rada s kojim je upravo bila pri kraju. Noxolo Ntusi, 26-godišnja znanstvena novakinja, izašla je iz svoje kuće i krenula na posao. U rukama je držala vrećicu s ručkom za taj dan i torbu u kojoj se nalazila jedina kopija njezinog magistarskog rada.

U jednom trenutku pokraj nje pojavio se automobil iz kojeg su izašla dvojica naoružanih tipova. Cura im je predala vrećicu s ručkom, ali onu s hard discom, na kojem je bio magistarski rad, čvrsto je držala u ruci. Pljačkaši su bili uporni, ali ona se nije dala. Sjela je na pod, zgrčila se i ni pod kojim uvjetom nije htjela ispustiti torbu iz ruke.

‘Nije bilo šanse da im dam torbu s hard discom’

https://www.youtube.com/watch?v=sPwGsZERY4E

“Nije bilo šanse da im dopustim da uzmu torbu s hard discom”, izjavila je za BBC. Dodala je kako sada smatra da njezin potez nije bio previše razuman i kako ga više nikada ne bi ponovila. “Magistarski rad uvijek možete ponovo napisati”, kaže. Gospođica Ntusi radi kao znanstvenica u Nacionalnom zdravstvenom laboratoriju.

Upravo je završila svoj magistarski rad iz molekularne zoologije. “Za vrijeme pljačke neprestano sam razmišljala o svojem radu. Samo što ga nisam završila. Nema šanse da mi ga uzmu”, rekla je kasnije. Jedan od pljačkaša u jednom trenutku joj je uperio pištolj u glavu i zaprijetio joj da će je ubiti, no još uvijek nije odustala. Obližnje video kamere snimile su pljačku, a muškarci su kasnije uhićeni.

Rašeljka Zemunović
Telegram autor
541 članak Više o autoru