Polako stižu najnovije informacije iz lokalnih Stožera; zasad nema novozaraženih

U Hrvatskoj je s jučerašnjim danom zabilježeno 2,243 slučajeva zaraze koronavirusom

ZADNJA IZMJENA: svi 23, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Prema posljednjim službenim podacima koji su objavljeni na jučerašnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, u Hrvatskoj je koronavirus do sada registriran kod 2,243 osobe. Jučer je otkriveno šest novozaraženih. Umrle su još dvije osobe pa je ukupan broj žrtava zaraze u Hrvatskoj porastao na 99.

Najnovije podatke o zaraženima za čitavu zemlju doznat ćemo kada stigne izvještaj Nacionalnog stožera, ali pojedini lokalni stožeri podatke iz svojih županija objavljuju tijekom prijepodneva. Od šest novih slučajeva registriranih između četvrtka i petka, četiri su otkrivena u Brodsko-posavskoj županiji, pa se vijesti iz tog dijela zemlje čekaju s posebnim zanimanjem. Prema do sada objavljenim informacijama, u Hrvatskoj nema novozaraženih osoba.

Osječko-baranjska: nema novozaraženih

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 95 uzoraka. Ni jedan od njih nije bio pozitivan na koronavirus.

Šibensko-kninska: nema novozaraženih

Deseti dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19. Od ukupno 91 zaražene osobe oporavilo se njih 82. Umrlo je pet osoba. Još četiri pacijenta se oporavljaja od bolesti.

Brodsko-posavska: nema novozaraženih

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, javljaju iz lokalnog Stožera, ali napominju da se tijekom dana očekuju rezultati dijela briseva uzetih jučer. Na području ove županije ukupan broj oboljelih dosegao je 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu, trenutno je 24 aktivnih oboljelih osoba od COVID-19.

Istarska: nema novozaraženih

Nisu otkriveni novi slučajevi, a u posljednja 24 sata ispitano je 50 uzoraka briseva uzetih u Istri. Svi su negativni na koronavirus.

Virovitičko-podravska: nema novozaraženih

Puna tri tjedna na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od COVID 19, javili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ-a. U posljednja 24 sata, 11 osoba je testirano na korona virus, a svi nalazi bili su negativni.

Ličko-senjska: nema novozaraženih

U Ličko-senjskoj županiji 35. dan za redom nema novooboljelih osoba. Od početka epidemije u toj su županije od COVID-19 oboljele 22 osobe. Izliječena je 21 osoba izliječena, dok je jedan pacijent preminuo. U posljednja 24 sata provedeno je dodatno testiranje nad 8 osoba, ukupno se čeka 13 rezultata testiranja.

Požeško-slavonska: nema novozaraženih

Danas je deseti dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

Zagrebačka: nema novozaraženih

Na području Zagrebačke županije nema novozaraženih, a do subote 23. svibnja 2020. do 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

Bjelovarsko-bilogorska: nema novozaraženih

U ovoj županiji već 38 dana zaredom nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 7 osoba i svi nalazi su negativni.

Vukovarsko-srijemska: nema novozaraženih

U posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je 40 izliječenih.

Splitsko-dalmatinska: nema novozaraženih

Od ukupno 137 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 sata, nema novooboljelih osoba.a Na području SDŽ-a izliječeno su 452 osobe.

Sisačko-moslavačka: nema novozaraženih

Nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Na području županije su još tri zaražene osobe.

Karlovačka: nema novozaraženih

Jučer su ovoj županiji testirane 33 osobe. Svi nalazi pristigli su negativni. Danas će biti testirano oko 60 osoba kroz DRIVE IN.

Dubrovačko-neretvanska: nema novozaraženih

U posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Jučer su na analizu poslana 54 uzorka, 33 su negativna, a ostali su još u obradi.

Grad Zagreb: nema novozaraženih

Tijekom posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih. Na testiranje je upućeno 23 ljudi.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program