Život

Velike poplave kod Požege. Blatne bujice ušle u dvorišta i podrume, voda nosi smeće i granje

Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga

Oko 13 sati područje Požege zahvatile su obilne oborine, javlja Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a. Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće.

Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga. Poplavljeno je dosta dvorišta i podruma kuća, kaže MUP, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona.

Zaustavljen željeznički promet

Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički promet na relaciji Požega – Pleternica. U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži zbog opasnosti za vatrogasce.

Angažirane su sve operativne snage – policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, djelatnici HEP-a, Hrvatske vode te Područni ured civilne zaštite Požega – koje rade na saniranju posljedica nevremena.

Ogromna šteta posvuda

Lokalni portal Požega.eu piše da je blatna bujica u selu Vidovci napravila ogromnu štetu. Voda nosi kante, granje i smeće, u dvorištima su voda i mulj. U drugom selu, Vranduku, vatrogasci imaju pune ruke posla.

“Sva prigradska naselja uz Požešku goru su pod vodom. Imamo više od 30 dojava, svi su na terenu”, kažu iz vatrogasne postrojbe u Požegi. Zbog poplave i mulja, pojedinim državnim cestama u Vidovcima se jedva prolazi.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu