Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Popularni Swanky u Ilici sad ima i mini restoran u kojem rade burgere i krilca, djeluje fora

Jack's Wings and Things otvoren je u sklopu zagrebačkog hostela

ZADNJA IZMJENA: svi. 6, 2018
Foto: Borko Vukosav

Zagrebački Swanky, punim imenom Swanky Monkey Garden, od ovog je tjedna malo proširio svoju ponudu: na hranu. U sklopu hostela u Ilici, koji je s vremenom postao jedno od popularnijih mjesta za izlazak, u četvrtak je otvoren mali restoran s jednostavnom kuhinjom u kojoj rade burgere, pileća krilca, club sendviče, salate i doručke.

Nazvali su ga Jack’s Wings and Things. “Jack Daniel’s je prilično poznat u području barbecuea. U svijetu se masovno koristi kao sastojak u umacima, a u ovom dijelu Europe to još nije tako poznato. Ne izmišljamo toplu vodu, ali želimo ponuditi nešto malo drugačije. Na licu mjesta pripremamo umake i pečemo meso”, priča nam Goran Kunštek koji je cijelu stvar pokrenuo s partnerom, Krešimirom Tutekovićem.

Jack’s Wings Borko Vukosav

Chef im je bivši košarkaš

Kaže da će imati svega nekoliko jela, a osim stalnih stvari, poput burgera (Jack’s burger je 40 kuna) i krilca (porcija od sedam komada s pomfrijem je 55 kuna), u planu je i ručak koji će mijenjati ovisno o sezoni i ponudi. Glavni chef im ima zanimljivu priču, radi se o bivšem košarkašu, 43-godišnjem Jurajem Grabarićem koji se, dok je studirao u Americi, zaljubio u njihovu kulturu barbecuea, odnosno roštilja.

S lijeva na desno: Krešimir Tuteković, Juraj Grabarić i Goran Kunštek Borko Vukosav
Jack’s Wings and Things Borko Vukosav

“Tamo svaka kuća u dvorištu ima smoker i kod njih se roštilji rade s 15 kilograma mesa, za 60 ljudi”, priča Grabarić, koji je u SAD-u, kaže, usavršio svoju BBQ tehniku.

Jack’s Wings and Things imaju krilca, burger, doručke i tjedne ručkove Borko Vukosav
Jack’s Wings and Things chill zona Borko Vukosav

Dio unutar Swankyja su, kažu, uređivali četiri mjeseca, zauzeli su neveliki prostor od 40-ak kvadrata u kojem je ideja da ljudi jedu jednostavnu hranu uz cugu. “Tek se uhodavamo i slušamo goste kakve su im želje”, kažu.

Jack Borko Vukosav
Jack’s burger Borko Vukosav

Andrea Božić
Telegram autor
236 članaka Više o autoru
Više s weba