Život

Pošti na Novom Zelandu stvarno ide loše; pali su im prihodi pa sada pokušavaju dostavljati KFC

Probni projekt pokrenuli su u gradu Tauranga

KFC je poznat poo prženoj piletini
FOTO: James/Flickr

Pošta Novog Zelanda počela je dostavljati piletinu KFC-a kako bi pokušala zaustaviti dosta ozbiljan pad prihoda uzrokovan smanjenjem korištenja njihovih usluga. Novozelandska pošta i lanac brze hrane udružili su snage u probnom projektu u gradu Tauranga u kojem je pošta preuzela logistiku nove KFC-ove usluge dostave na kućnu adresu.

Mike Stewart, glasnogovornik novozelandske pošte izjavio je za Guardian da kompanija mora pronaći načine kako će dugoročno opstati obzirom na činjenicu da Novozelanđani iz tjedna u tjedan šalju sve manje i manje pošte.

Broj poslanih pisama se prepolovio

U posljednjem desetljeću broj pisama poslanih na Novom Zelandu se prepolovio. U pokušaju da se zaustave gubici, cijena slanja pošiljke trebala bi narasti za 50 novozelandskih centi. Dostava pošiljki u dobrom dijelu ruralnih krajeva Novog Zelanda ograničena je na pet, umjesto dosadašnjih šest dana u tjednu.

“Svi poštanski uredi diljem svijeta bore se s pitanjem što će napraviti kada sva pošta nestane. Želimo preživjeti još 100 godina i hitno moramo razgranati poslovanje. Ljudi žele da im se dobra dostavljaju na kućnu adresu u roku od 30 do 60 minuta i čini se da svijet ide u tom pravcu. Eksperimentiramo i s mogućnošću da postanemo dostavna usluga do za zdravstveni sektor, građevinski sektor i posebno za uslužne djelatnosti” rekao je Stewart.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu