Poveći piton bezbrižno puže britanskim Kentom, mještani su malo u panici

Odbjegli piton ljubimac je jednog mještanina, povremeno ga snime prolaznici

ZADNJA IZMJENA: lip. 28, 2015
Foto: Facebook/Sarah Bick

Piton dugačak tri metra snimljen je ovaj petak u britanskom Kentu kako bezbrižno prolazi ulicom. Kent Online izvještava kako se za zmijom cijeli vikend tragalo, a RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) je potvrdio kako ona još uvijek nije pronađena.

Zmiju je fotografirala Sarah Bick koja je objavila sliku na svojem Facebook profilu i ispod nje napisala “Viđena velika zmija kako prolazi pored kirurgije u Larkfieldu. Dijelite ovo i budite oprezni jer ne znamo gdje je zmija sada. Nitko nije siguran radi li se o nečijem ljubimcu.”

Ljubimac pobjegao vlasniku

Inspektor RSPCA došao je na mjesto događaja kada je reptil prvi puta uočen, ali je zmija do njegovog dolaska nestala. Radi se o 11 godina staroj ženki McDowell’s Carpet pitona koja je pobjegla svom vlasniku Chrisu Ciniu.

Cini je cijeli petak tragao za svojim ljubimcem koji je samo jedan od devet zmija koje posjeduje, rekao je za Kent Online. “Naš savjet svakome tko primijeti zmiju je da bude na oprezu i da se nalazi na sigurnoj udaljenosti te da nazove RSPCA. Nikada ne pokušavajte uhvatiti zmiju, osim ako niste apsolutno sigurni da zmija nije otrovna.”, rekli su iz RSPCA za Independent.

Matej Devčić
Telegram autor
1433 članka Više o autoru