Život

Preminula Ena Šarac

Operirana je sredinom tjedna u Zagrebu, no liječnici je nisu uspjeli spasiti

Preminula je Ena Šarac. Sredinom tjedna 24-godišnja Osječanka imala je još jednu tešku operaciju glave koja je u zagrebačkom KBC-u u Vinogradskoj trajala 13 sati.

U Zagreb je stigla hitno, nakon što joj je prije desetak dana počela curiti tekućina iz nezaraslog reza od prošle operacije. Pretrage su pokazale da je dobila MRSA-u, bolničku bakteriju, te da joj treba novi zahvat. Liječnici je međutim nisu uspjeli spasiti; tri dana nakon te posljednje operacije, stigla je pretužna vijest.

Razboljela se sa sedam godina

Eni je tumor na mozgu dijagnosticiran 2003., dok je bila sedmogodišnja djevojčica. U javnost je dospjela 2011. godine, kada je odlučila prodati laptop kako bi platila skupu operaciju mozga. Nacija se udružila, skupila novac i pomogla joj. Nakon operacije, dospjela je u invalidska kolica, a liječnici su joj govorili da nikad neće prohodati. Međutim, samo šesnaest mjeseci kasnije, stala je na svoje noge. Te godine uručena joj je i nagrada Ponos Hrvatske.

Nakon dvije operacije u Belgiji, liječnici su joj 2013. godine rekli kako je 99,99 posto sigurno da je izliječena. Nakon 11 godina borbe s opakom bolesti, dijabetesom, tri sepse, pet otvaranja glave, izgubljenog imuniteta, invalidskih kolica, bolest joj se međutim opet 2015. vratila.

Ni tada se nije predala. Ostala je snažna, pozitivna i neviđeno jakog duha do kraja.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu