Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Priča o pretilom psu koji je promijenio život jednom pretilom čovjeku mogla bi vas rasplakati

Ericu je njegov ljubimac Peety doslovno spasio život

FOTO: Screenshot/YouTube

Da je pas čovjekov najbolji prijatelj možemo svjedočiti svakodnevno, ali ovom je čovjeku njegov najbolji prijatelj spasio život. Doslovno. Naime, Ericu O’Greyju liječnici su 2010. godine rekli da će živjeti još maksimalno pet godina, ali on je danas živ, zdrav i sretan što mu je voljeni pas Peety tada ušao u život i u potpunosti ga promijenio, prenosi Huffington Post.

Eric je prije šest godina bolovao od dijabetesa tipa dva, imao je gotovo 160 kilograma, a lijekovi koje je svakodnevno morao konzumirati mjesečno su ga koštali oko tisuću dolara. Tada je bio potpuno izgubljen, udaljen od društva i osjećao se “izuzetno neugodno u blizini drugih ljudi” te je jednostavno prestao živjeti, kako je to sam opisao u videu koji je objavljen na YouTube kanalu Mutual Rescue.

Situacija u avionu potaknula ga je da se pokrene

Ovako je Eric izgledao 2010.
Ovako je Eric izgledao 2010. Screenshot/YouTube

Do trenutka u kojem je odlučio u potpunosti promijeniti svoje navike došlo je kada su morali otkazati jedan avionski let, jer u avionu nisu mogli pronaći odgovarajuće sjedalo s odgovarajućim remenom za njega. Čovjek koji je sjedio do njega sa zgražanjem mu je rekao: “Ja ću zakasniti na presjedanje aviona jer si ti predebeo” i taj je trenutak bio presudan. A upravo je ubrzo nakon toga u njegov život ušetao Peety – pretili pas u srednjim godinama iz prihvatilišta za životinje, kojeg je netko prije toga zanemarenog i samog ostavio u dvorištu.

Imali su sličnu situaciju

Eric i Peety s Djedom Mrazom
Eric i Peety s Djedom Mrazom Screenshot/YouTube

Eric je htio psa koji će s njim imati nešto zajedničko, kako bi zajedno mogli pronaći rješenje i jedan drugome promijeniti život. Što se naposljetku i dogodilo.

“Kad sam ga te (prve) noći doveo kući, ni jedan od nas nije znao što očekivati. Ali, nakon nekog vremena, stvorili smo jednu neraskidivu vezu. Onakvu kakvu nikad ni s kime nisam doživio.

Počeli smo hodati najmanje pola sata dnevno, svaki dan i za godinu dana sam, tek promjenom prehrane i šetnjom s Peetyjem, uspio izgubiti nešto više od 60 kilograma. U mom se životu sve popravilo. Prestao sam piti lijekove, više ne bolujem od dijabetesa tipa dva, a i Peety je tijekom tog vremena izgubio oko 11 kilograma, tako da smo ustvari zajedno uspjeli”, priča Eric u videu.

“Peety me naučio što znači lojalnost”

Peety
Peety Screenshot/YouTube

“Osim bezuvjetne ljubavi, Peety me naučio što znači lojalnost. U svakom je trenutku na mene gledao kao da sam najbolja osoba na svijetu. Odlučio sam da stvarno želim biti osoba kakvom me on smatrao. Jedna od stvari koju sam oduvijek želio jest pretrčati maraton. A on me uvijek gledao i pogledom mi govorio: Ti to možeš. Pa sam to odlučio i napraviti. I cijeli ovaj proces maknuo me iz moje sigurne zone i pretvorio me u jednu potpuno drugu osobu”, priča.

Peety je obolio od raka slezene

Bio je već prilično star i obolio je od raka
Bio je već prilično star i obolio je od raka Screenshot/YouTube

Iako je bio svjestan da je Peety poprilično star i da će njegov život uskoro završiti, na gubitak svoga najboljeg prijatelja nikako nije mogao biti spreman. Peetyju su liječnici otkrili rak slezene i u tom je trenutku Eric znao da će njegov ljubimac umrijeti. “Znao sam da će umrijeti. Samo sam legao pored njega na podu, a on me pogledao i tada sam osjetio kako je život jednostavno izašao iz njega. I to je bio kraj. Nastavio sam ležati i držao sam ga. Toliko sam ga volio”, kroz suze je ispričao Eric.

Udomio je psa Jakea iz prihvatilišta, potpuno je drukčiji

Jake
Jake Screenshot/YouTube

Iako još uvijek nije prebolio Peetyjev gubitak, šest mjeseci nakon maratona odlučio je otići u prihvatilište za životinje i udomiti psa. Kad je stigao u prihvatilište, ugledao je psa kojeg su ondje doveli doslovno četiri minute prije nego što je on sam stigao i odmah je znao da je to pas koji će mu postati novi životni suputnik. “Pogledao sam ga i on je pogledao mene i izgledalo je kao da mi govori – Stari, idemo odavde”.

Peetyju će biti vječno zahvalan

Peety
Peety Screenshot/YouTube

“Jake je potpuno drugačiji pas nego što je to bio Peety. Jake se obožava igrati i počeli smo zajedno trenirati, pa sad sa mnom trči i po 16 kilometara dnevno. Zajedno planiramo trčati i polumaraton”, priča Eric te dodaje kako mu je upravo on najbolji partner za trčanje kojeg je ikada imao. No, Peety je ipak onaj koji mu je doslovno spasio i promijenio život i onaj kome će biti vječno zahvalan. “Zahvaljujući Peetyju imam se priliku probuditi svakoga dana i potruditi se biti najbolja moguća verzija sebe”, rekao je.

Video

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više