Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Prije par dana otvoren je Dežman Mini Bar, u kojem vrlo ozbiljno shvaćaju alkohol. Bili smo tamo

Nalazi se pored popularnog Dežman bara (i izgleda kao pravi bar)

FOTO: Borko Vukosav

U zagrebačkom Dežmanovom prolazu, odmah do Dežman bara, prošlog je petka otvoren Dežman Mini Bar, mlađi brat jednog od trenutno popularnijih zagrebačkih kafića.

Kako nam priča Andrea Klemenčić, menadžerica Dežmana i Dežman Mini Bara, u ponudi novog prostora Dežmana dosta je ozbiljna selekcija pomno biranih alkoholnih pića.

No, kako kaže, nemaju rasprostranjene, prepoznatljive brandove koji se mogu pronaći u svakom drugom lokalu. “Držimo 28 koktela, 14 bourbona, 17 rumova i veliku selekciju whiskeya. Imamo 40-ak single maltova, japanske, tajvanske i tako dalje. Držimo, recimo, i Mezcal koji je vani prilično u trendu”, priča Klemenčić.

_40a2577
Dežman Mini Bar Borko Vukosav

Odležani kokteli u drvenim bačvicama

U Dežman Mini Baru, kako objašnjavaju, sami spremaju svoje sirupe, bittere za koktele i infuzije. Dosta su ponosni na odležane koktele u drvenim bačvicama koji će se pripremati i odležavati 45 dana i tek tada prodavati. “Prvi u prodaju ide odležani Negroni koji će biti spreman pred Božić, dok je u pripremi koktel Hanky Panky s tri vrste gina i tri vrste vermuta.”

_40a2568
Borko Vukosav

Dizajn Dežman Mini Bara radili su Maša Medoš i Vedran Jukić, arhitekti studija SODA. “Dežman Mini Bar je moderan i mračan. Šank s pićima jedini je detalj koji svijetli i on je centar prostora, dok je ostatak bara u zagasitim bojama”, kaže Klemenčić.

_40a2543
Ponuda alkoholnih pića Dežman Mini Bara Borko Vukosav
3
Dežman Mini Bar Borko Vukosav

U Mini Dežmanu mogu se pojesti i takozvani mini bitesi s dimljenim lososom, taramasalatom s kalamata maslinama i arapskim kruhom, duxelles od gljiva s uljem bijelog tartufa i kolan sirom.

1
Dežman Mini Bar Borko Vukosav
_40a2576
Dežman Mini Bar Borko Vukosav
_40a2562
Dežman Mini Bar Borko Vukosav
_40a2557
Dežman Mini Bar Borko Vukosav
_40a2546
Dežman Mini Bar Borko Vukosav
_40a2548
Dežman Mini Bar Borko Vukosav

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više