Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Prošli vikend u Zagrebu je otvoren još jedan Wurst bar, u Teslinoj. Otišli smo tamo da vam pokažemo kakav je

Novi lokal s originalnim austrijskim kobasicama u centru grada

ZADNJA IZMJENA: pro 22, 2017
Foto: Borko Vukosav

Zagrebački Wurst Bar, koji je dosad bio samo u prolazu Harmica, prošli je vikend otvoren na još jednoj lokaciji. Novi lokal nalazi se kraj Good fooda u Teslinoj 7, a iza projekta stoje vlasnici Josip Palić i Zvonimir Kos. “Često smo išli u Austriju, poslovno i privatno”, kaže nam gospodin Kos. Njih bi se dvojica na svakom tom putovanju počastili tradicionalnim kobasicama koje su ih nemalo oduševljavale. “To nas je navelo da se bacimo u potragu za kobasicama koje bismo ponudili na našem tržištu”, detaljizirao je.

Dodao je da su godinu dana istraživali i obilazili male obiteljske proizvođače dok nisu našli jednog za kojeg su procijenili da bi mogao ostvariti njihove ideje. “Razmišljali smo kako će sve to uopće proći kod nas. No, na kraju smo očito povukli dobar potez. Ljudi iz Hrvatske prilično su vezani uz Austriju, a i naša ponuda nije im posve nepoznata. Sve što nudimo zapravo im je blisko”, kaže gospodin Kos.

Eksperti iz Austrije educirali su zagrebačke chefove

Wurst Bar Borko Vukosav
Wurst Bar Borko Vukosav

U lokalu u kojem je danas novi Wurst bar nekad je bio Tisak. Zato su vlasnici morali, objašnjavaju, izmijeniti apsolutno sve. Nisu htjeli izgledati kao klasičan fast food nego kao mjesto za kraća druženja uz dobru hranu i pivo. U lokalu imaju 16 sjedećih mjesta, a u planu im je i terasa s još 30-ak. Radno vrijeme im je od 10 do ponoći, osim petkom i subotom kada su otvoreni do 2 ujutro.

Kod njih rade chefovi Ivan Duka i Marko Matei; obojica imaju 37 godina i dosta iskustva. Matei je u posljednjih desetak godina radio u nekim od poznatijih hrvatskih restorana. Mano je, recimo, jedan od njih. “Došli su nam eksperti iz Beča koji su naše dečke educirali kako se kobasice pravilno peku te koji umak najbolje ide uz koju. Naravno da je u početku bilo i nekih pogrešaka, ali sada smo sve usavršili”, rekao nam je vlasnik.

 

Kao stvar koju morate probati izdvajaju originalne kobasice Kasekrainer sa srednje ljutim senfom, Bratwurst bijelu s curry umakom i toplim kajzericama koje peku sami. Obje koštaju 27 kuna. Nude, na primjer, i pulled pork sendvič za 36 kuna (sporo pečena svinjska plećka poslužena u hambi pecivu s cole slaw salatom i barbeque umakom) i Bahn Mi sendvič za 36 kuna (svinjska potrbušina složena u baguette s jetrenom paštetom, ukiseljenim povrćem i azijskim umakom).

 

Andrea Božić
Telegram autor
236 članaka Više o autoru
Više s weba