Putnici koji su bili na krstarenju usred pandemije tuže Costa Cruises; za ubojstvo, skrivanje zaraze, očajne uvjete…

Oko 850 francuskih putnika podnijelo je skupnu tužbu

ZADNJA IZMJENA: kol 10, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Oko 850 francuskih putnika s broda na kojemu je izbila epidemija koronavirusa i u ožujku nije uspijevao pristati ni u jednu luku podnijelo je protiv tvrtke Costa Cruises skupnu tužbu u Parizu. U tužbi se navodi 180 optužbi među kojima i ubojstvo iz nehata, objavio je njihov odvjetnik u nedjelju.

Skupna tužba u kojoj su i tri optužbe obitelji čiji su članovi preminuli od covida-19 tereti talijansku tvrtku za nemar i druge propuste tijekom krstarenja na brodu Costa Magica.

Tajili da ima zaraženih?

Od 6. do 13. ožujka razne luke na karipskim otocima koje je brod posjetio, a među kojima su i Trinidad i Tobago, Grenada, Barbados i Saint Lucija brodu su odbile odobriti uplovljavanje.

Kako bi nadomjestila putnicima to što ne mogu pristajati uz otoke, posada ih je poticala na korištenje prodavaonica, restorana, kazina i drugih ponuda i tretmana na brodu bez da je u dovoljnoj mjeri uvela zdravstvene mjere ili ih izvijestila da postoje mogući slučajevi zaraze na brodu, navodi se u tužbi.

‘Ekstermno površne mjere’

Članovi posade “krivi su – putnici nisu imali gotovo nikakve informacije i tek su od lokalnih medija doznali da ima slučajeva na brodu”, kazao je odvjetnik Philippe Courtois koji zastupa putnike.

Courtois je kritizirao “ekstermno površne” mjere protiv virusa na brodu. “To je trebalo biti krstarenje iz snova, a pretvorilo se u patnju”, dodao je.

Costa Cruises, koji je dio grupacije Carnival, obustavio je krstarenja širom svijeta do 15. kolovoza zbog pandemije.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program