Ribić tvrdi da ‘poduzetnici voze Bentleye’. Baš on, poznat po biznis klasi, gleda tko se u čemu vozi?

Sindikalist je ovih dana posebno kritičan prema poduzetnicima

ZADNJA IZMJENA: tra 2, 2020
Foto: Portal Net.hr
Što se upravo događa s koronavirusom:

Sindikalist Vilim Ribić ovih je dana vrlo kritičan prema poduzetnicima. Dok se u zemlji raspravlja o tome hoće li se i koliko, zbog krize izazvane koronavirusom, rezati davanja javnim i državnim službama, Ribić sindikalnu poziciju brani tvrdnjama poput one da je poduzetnička klasa neobično nepravedna, agresivna, netolerantna i uskogrudna.

Želeći očito biti duhovit, poduzetnicima je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno spočitnuo i da, primjerice, voze skupe automobile. “Mi smo sindikat, i mi ne možemo biti nesolidarni, ali pitanje je prema kome? Prema kapitalistima?”, kazao je, dodavši da je razgovarao s učiteljima i medicinskim sestrama, koje je pitao čega su se oni spremni odreći.

“Spremni su se odreći svoga Bentleyja, svoga Audija kojeg imaju u garaži”. “To su i mali i mikro poduzetnici, ne voze Bentleyje. Mali poduzetnici i obrtnici voze Peugeote, uzimaju ih na leasing”, replicirao mu je u Otvorenom Hrvoje Bujas iz Glasa poduzetnika, podsjećajući da su prvi nastradali mali i srednji poduzetnici.

Redovit u biznis klasi

Ribić je zadnjih godina u više navrata bio interesantan domaćim medijima, često i to zbog svojih putovanja u europske gradove – u biznis klasi. Net.hr je, primjerice, prije četiri godine pisao da je poznati sindikalist u biznis klasi putovao za Bruxelles, a kada su ga pitali za komentar, uzvratio im je da je njihov interes za tu temu prizeman.

Portal Net.hr 2016. je objavio sliku Ribića dok se prijavljivao za let u biznis klasi Net.hr

I Index je u više navrata pisao o istoj temi, a pitanja o biznis kartama Ribića su uglavnom dosta uzrujavala. Skuplju zrakoplovnu kartu Ribić je redovito pravdao činjenicom da mu je, kao članu, plaća Europski gospodarski i socijalni odbor.

Inače, Ribićev komentar bio je inspiracija za zabavnu anketu koja je kreirana i podjeljena danas poslijepodne u Facebook grupi Glas poduzetnika. U njoj poduzetnici trebaju odgovoriti na pitanje koje od svojih vozila najčešće koriste. Naš favorit je “kočija koju vuku radnici”:

Anketa za poduzetnike inspirirana Ribićevom izjavom Aco Momcilovic/Glas poduetnika/Facebook

Više s weba
Ostanite uz telegramov program