Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Rijeku potopio snažan pljusak. Bujica poplavila škole, auti plivaju, vatrogasci zatrpani pozivima

DHMZ je i za sutra upozorio na moguće bujične i urbane poplave

28.09.2022., Rijeka -  Zbog obilne kise poplavila je ulica Fiumara. Neki automobilo ostali su zarobljeni u vodi, vatrogasci i policija na terenu.
 Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL

Kasno poslijepodne Rijeku i okolicu pogodio je snažan pljusak. Nevrijeme je uzrokovalo bujične poplave širom grada i, očekivano, probleme u prometu. Zbog poplave sutra neće raditi šalteri Policijske uprave primorsko-goranske.

U sat vremena palo je 30 litara kiše, javlja RIportal, a automobili su doslovno plivali gradskim ulicama. “Sada je stalo, ali na Fiumari su automobili potopljeni do prozora”, kazao nam je jedan Riječanin.

Zbog obilne kise poplavila je ulica Fiumara Photo: Nel Pavletic/PIXSELL Nel Pavletic/PIXSELL

Vodena bujica povukla čovjeka

Pod naletom vodene bujice jedan je čovjek pao i voda ga je povukla, rekla je svjedokinja za Dnevnik.hr.

“Kotrljao se niz ulicu pedesetak metara pod navalom vodene bujice i zaustavio pod kombijem. Kad se pokušao ustati, bujica ga je povlačila pod kombi. Tada je prišao još jedan čovjek koji ga je izvlačio desetak minuta. Vidjeli smo što se događa i zvali smo hitnu i vatrogasce, ne znam je li čovjek ozlijeđen”, rekla je.

Zbog poplave Prva riječka hrvatska gimnazija i Gimnazija Andrije Mohorovičića sutra neće imati nastavu, javlja Kanal Ri.

Neki automobili ostali su zarobljeni u vodi, vatrogasci i policija su na terenu Photo: Nel Pavletic/PIXSELL Nel Pavletic/PIXSELL
Riječki vatrogasci imaju pune ruke posla Photo: Nel Pavletic/PIXSELL Nel Pavletic/PIXSELL

Poplavljeni podrumi

Pune ruke posla imaju riječki vatrogasci koje su građani zatrpali pozivima i molbama za pomoć budući da ima poplavljenih podruma i prizemnih stanova. Od siline pljuska i ogromne količine padalina došlo je i do izbijanja šahtova. Novi list javlja kako izgleda i da je došlo do oštećenja na zgradi Prve riječke hrvatske gimnazije.

DHMZ je za riječko područje objavio upozorenje na moguće bujične i urbane poplave, a za sutra je ondje na snazi narančasti alarm. “Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu”, apeliraju iz DHMZ-a.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL Nel Pavletic/PIXSELL

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više