Robert Hromalić odlazi iz Timea koji sad u Teslinoj planira i deserte u širem rasponu cijena

Time i Hromalić razišli su se oko konceptualnih pitanja

Ambiciozni mladi slastičar Robert Hromalić odlazi iz Timea. Tu je informaciju za portal Kult plave kamenice potvrdio vlasnik Davor Bienenfeld koji kaže kako su se s Hromalićem rastali u dobrim odnosima.

Ovaj 27-godišnjak koji se školovao na prestižnom pariškom Ferrandiju prvo je radio u restoranu Time, a kasnije je u Teslinoj, u prostoru bivšeg Binimota, otvorio i malu ambicioznu slastičarnicu.

O Hromalićevoj slastičarnici ubrzo je počeo pričati cijeli Zagreb jer je imala nešto drugačiji koncept od onoga na koji smo dosad navikli. Slastičarnica koja se nalazila u minijaturnom, luksuznom prostoru, u ponudi je imala samo pet vrsti kolača koji su se vrtjeli oko tradicionalnih hrvatskih deserta, ali uz bitan pomak.

Razišli su se oko konceptualnih pitanja

Hromalić je svoje kolače izvodio, kako nam je tad objasnio, visokim modernim tehnikama što znači da se svaki dio kolača radio zasebno i tek se na kraju spajao u cjelinu. Radio ih je s vrhunskim sastojcima. To možda objašnjava i cijene u slastičarnici u kojoj su kremšnite, čupavci i gibanica u Hromalićevoj izvedbi koštale između 30 i 40 kuna.

Kako piše Kult plave kamenice, Time i Hormalić razišli su se oko konceptualnih pitanja. Vlasnik Time želio je da slastičarnica i restoran nude širi asortiman deserata u širem rasponu cijena, dok je Hromlić inzistirao na visokom slastičarstvu. Iako nije htio govoriti ništa o eventualnim novim angažmanima, kaže kako planira ostati u Hrvatskoj i nastaviti se baviti visokim slastičarstvom.

Robert Hromalić i Davor Bienenfeld