Život

SAD ima više od 63.000 novih slučajeva, Brazil se približava broju od 2 milijuna zaraženih

Ukupni broj zaraženih u SAD-u od početka pandemije prešao je 3,42 milijuna

NEW ORLEANS, LOUISIANA - JULY 14: Pedestrians are seen walking along Bourbon Street in the French Quarter on July 14, 2020 in New Orleans, Louisiana. Louisiana Gov. John Bel Edwards issued three new restrictions for Phase II of reopening that will be in place until at least until July 24 across Louisiana to help prevent the spread of COVID-19. Restrictions include mandatory mask or face covering outside of the home for those eight years old and older, bars will be closed unless providing curbside pickup, and indoor social gatherings are to be limited to 50 people.   Sean Gardner/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Sjedinjene Države registrirale su 63.262 nova slučaja zaraze koronavirusom tijekom posljednja 24 sata, podaci su Sveučilišta John Hopkins u srijedu, dok se druga najpogođenija zemlja na svijetu, Brazil, približava brojci od dva milijuna zaraženih.

Ukupni broj zaraženih u SAD-u od početka pandemije prešao je 3,42 milijuna. Od covida-19 u posljednja 24 sata umrlo je 850 ljudi, a ukupno od početka pandemije 136.432.

Prva svjetska sila već nekoliko tjedana bilježi rast infekcija na jugu i zapadu zemlje, i najpogođenija je na svijetu u apsolutnim brojkama. Prije toga, Alabama, Florida i Sjeverna Karolina objavile su u utorak da su zabilježile rekordan broj preminulih od koronavirusa, u vrijeme dok zaraza ubrzava diljem SAD-a.

SAD najpogođenija zemlja na svijetu

Forida, jedna od prvih američkih saveznih država koja je izašla iz karantene, registrirala je u utorak rekordni broj smrti vezanih uz koronavirus u jednom danu – 133, kao i novih preko 9000 slučajeva zaraze. Alabama je u utorak imala rekordnih 40, a Sjeverna Karolina 35 smrtnih slučajeva.

Zaraza je prošli tjedan ubrzala u 46 od 50 američkih saveznih država, pokazuju podaci agencije Reuters. U srpnju je rekordan dnevni broj novozaraženih zabilježilo 28 saveznih država.

SAD je s 3,3 milijuna slučajeva najpogođenija država na svijetu u odnosu na broj stanovnika, uz Peru, a s više od 135 tisuća preminulih je sedma po broju smrtnih slučajeva u odnosu na sveukupni broj stanovnika.

U Brazilu zaraženo skoro 2 milijuna ljudi

Zbog rasta broja zaraženih i preminulih nastavnici i profesori od Kalifornije do Wisconsina će predavanja umjesto u učionicama držati putem interneta kad za par tjedana počne nova školska godina.

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je da neće financirati ili osloboditi poreza obrazovne institucije koje odbiju vratiti nastavu u učionice. Trumpova kampanja uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga smatra otvaranje učionica i vraćanje roditelja na posao ključnim za ekonomski oporavak.

Druga najpogođenija zemlja na svijetu, Brazil, u posljednja 24 sata ima 41.857 novih slučajeva koronavirusa i novih 1300 smrtnih slučajeva, objavilo je u utorak ministarstvo zdravstva. Ta zemlja sada ima ukupno 1,926.824 zaraženih i 74.133 umrlih.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu