Lokalni stožeri: novih slučajeva više od 70, samo u Splitsko-dalmatinskoj 30

Dok čekamo današnje službene podatke, pratimo županijske stožere

ZADNJA IZMJENA: kol 9, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nacionalni stožer jučer je objavio da je u Hrvatskoj zabilježeno 77 novih slučajeva koronavirusa. Dvije osobe su preminule.

Prema podacima koje su lokalni stožeri objavljivali tijekom subote, najviše slučajeva bilo je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, njih 18, zatim u Gradu Zagrebu gdje ih je bilo 12 te u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje je zabilježeno 11 novozaraženih.

Dok čekamo današnje službene podatke, pratimo županijske stožere s friškim podacima.


Zadarska: 2 nova

Dva su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. Riječ je o mlađoj ženi i mlađem muškarcu s područja općina Stankovci i Gračac.

U samoizolaciji je 147 osoba, nadzor je istekao za 4839 stanovnika, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 75 uzoraka. Na Covid odjelu zadarske Opće bolnice hospitalizirano je troje pacijenata. U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

Splitsko-dalmatinska: 30 novih

Kako je javio lokalni Stožer, u Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata imju 30 novozaraženih osoba. Sedam ih je iz Splita, pet iz Makarske, po četiri iz Solina i Podbablja, troje iz Sinja, po dvije oboljele osobe iz Dugog Rata i Zmijavaca te po jedna iz Kaštela, Podstrane i Runovića.

Uz tih 30 pozitivan je i jedan strani državljanin, i po jedna jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije, Koprivničko-križevačke županije i Grada Zagreba koji su trenutno u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Krapinsko-zagorska: nema

Na području Krapinsko-zagorske županije nema novozaraženih osoba u posljednja 24 sata. Trenutno imaju 10 aktivnih slučajeva zaraze.

Zagrebačka: 2 nova

U Zagrebačkoj županiji u posljednja su 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom i to u Dugom Selu, a na području cijele županije ukupno je aktivnih 39 slučajeva, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 9. kolovoza do 11 sati evidentirane su 263 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

Varaždinska: nema

U Varaždinskoj nema novozaraženih, ali iz stožera dodaju kako im se, zbog prijavljenog mjesta prebivališta, pripisuje jedan novi slučaj oboljenja osobe koja živi i radi u Primorsko-goranskoj županiji te se tamo i liječi.

Šibensko-kninska: nema

U posljednja 24 sata na području Šibensko-kninske županije nema novih slučajeva, javljaju iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Karlovačka: nema

U karlovačkoj županiji nema novih slučajeva. Testirano je 28 osoba, od toga u Ogulinu 13 i Karlovcu 15. U samoizolaciji je 40 osoba.

Zagreb: 18 novih

U Zagrebu je u 24 sata zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U Zavodu je provedeno 247 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 18 novih slučajeva. Posljedično tome, za 37 osoba određena je mjera samoizolacije.

Brodsko-posavska: 1 novi

U Brodsko-posavskoj županiji u posljednja 24 sata evidentiran je jedan novi slučaj. Ukupan je na tom području od početka epidemije zaražena 181 osoba. Broj aktivnih slučajeva je 23. Pod mjerom samoizolacije je 76 osoba.

Sisačko-moslovačka: 1 novi

U Sisačko-moslavačkoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana zabilježena jedna novooboljela osoba, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. Riječ je o osobi s područja Grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

Virovitičko-podravska: 1 novi

U Virovitičko-podravskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 30 osoba, od toga je jedna ispala pozitivna. Radi se o kontaktu već zaražene osobe, s asimptomatskim tragovima na virus SARS-CoV-2, poručuju iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije

Vukovarsko-srijemska: 6 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 6 je novih pozitivnih testova; 2 osobe su iz Vinkovaca, 1 iz Županje, 1 iz Cerne, 1 iz Otoka i 1 iz Svinjarevaca.

Istarska: nema

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 99 uzoraka, ni jedan nije pozitivan. Izliječeno je 9 osoba. Trenutno je, javljaju, 28 aktivnih slučajeva. U samoizolaciji se nalazi 111 osoba.

Primorsko-goranska: 2 nova

Na području Primorsko-goranske županije dva su nova slučaja, javlja Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ. U toj županiji trenutno je 13 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.

Osječko-baranjska: 8 novih

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, tri s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač, javlja stožer.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se tri nalaze na respiratoru.

Jučer je određena samoizolacija za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program